Overslaan en naar de inhoud gaan

Wat is Zorg van Nu

Zorg van Nu is e-health. Zorg van Nu is het gebruik van innovaties in de zorg. Zorg van Nu is nieuwe hulpmiddelen, werkwijzen en technologie in de zorg. Kortom, Zorg van Nu is slimme zorgoplossingen. We noemen dat ‘zorg van nu’, want het gebruik van e-health en andere zorginnovaties is niet meer iets van de toekomst. Het is gewoon van nu. Ze kunnen helpen bij zorg, gezondheid, ondersteuning, of bij het helpen of verzorgen van een ander. We laten je zien wat er nu al beschikbaar is, maar waarvan je misschien niet weet dat het er is of hoe je het gebruikt.
 

Dat doen we met deze website, via social media en met een informatieteam. Het informatieteam van Zorg van Nu gaat naar ziekenhuizen, verpleeghuizen, beurzen en winkelcentra toe. Daar inspireren en motiveren we patiënten, mantelzorgers en zorgprofessionals om e-health en innovaties in de zorg te gebruiken.

Voorbeelden van Zorg van Nu

Zorg van Nu is bijvoorbeeld dat je zelf online je eigen medische gegevens kunt inkijken met een persoonlijke gezondheidsomgeving of andere digitale zorg. Het is ook dat je met een apparaatje oma kunt vinden als zij de weg naar huis niet meer weet, omdat zij aan dementie lijdt. Een heel ander voorbeeld is hoe gadgets en slimme apps je kunnen helpen om je conditie te verbeteren. Er zijn innovaties in de zorg waardoor je niet voor elk contact met je arts de deur uit hoeft. Zo kun je soms thuis je bloeddruk meten of je hartslag, terwijl de zorgverlener op afstand kan meekijken. Of je kunt de laatste labuitslagen thuis inzien. Zo veelzijdig is Zorg van Nu. We laten op deze website meer dan 160 verschillende zorgoplossingen zien: voorbeelden van e-health, innovaties in de zorg, digitale zorg en handige hulpmiddelen. En ze worden steeds aangevuld. Je kunt door de zorgoplossingen bladeren, maar ook specifiek op zoek gaan door filters in te stellen.

Ervaringen, filmpjes en vlogs

Je kunt ervaringsverhalen lezen in de blogs. Vlogs en video’s komen voorbij op onze Facebookpagina en via Twitter. Daar delen we ook het laatste nieuws. Dus volg ons! Of kom bij ons op bezoek. Check de agenda om te zien wanneer het informatieteam van Zorg van Nu bij jou in de buurt is.

Ontwikkelingen in de zorg

Zorg van Nu is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Met dit initiatief willen we zo goed mogelijk aansluiten op de ontwikkelingen en veranderingen in de zorg en in de maatschappij. Veel mensen willen langer thuis blijven wonen. Ze willen minder vaak naar de arts toe hoeven en meer zelf thuis meten. Mensen met een beperking willen graag zo veel mogelijk meedoen in de maatschappij. Bij al deze ontwikkelingen kunnen e-health en andere innovaties in de zorg heel veel helpen. Hoe? Lees verder bij de zorgthema’s.

Contact

Meer over het initiatief en hoe het team van Zorg van Nu is samengesteld vind je onder Organisatie. Als je contact zoekt met ons, laat dan je vraag achter op onze Facebookpagina of Twitter. We geven zo snel mogelijk antwoord.