Wat is Zorg van Nu

Zorg van Nu helpt je om slimme oplossingen in de zorg te ontdekken. Dit zijn digitale toepassingen, handige hulpmiddelen en nieuwe technieken. Er zijn vele sprekende voorbeelden die jou kunnen helpen bij je eigen zorg en gezondheid, of bij het helpen en verzorgen van een ander. Zorg van Nu laat bestaande (digitale) oplossingen zien, maar ook hulpmiddelen waarvan je misschien niet weet dat ze er zijn of hoe je ze moet gebruiken.

Zorg van Nu is bijvoorbeeld dat je zelf online je eigen medische gegevens kunt inkijken. Heel gewoon.

Zorg van Nu is ook dat je met een apparaatje oma kunt vinden als zij de weg naar huis niet meer weet, omdat zij aan dementie lijdt. Heel gewoon. Net zo gewoon als met je navigatie de weg naar je vakantieadres vinden.

Kleine, slimme apps die helpen je conditie te verbeteren. Hulpmiddelen die zorgen dat je niet voor elk contact met je arts de deur uit hoeft. Thuis je bloeddruk meten of je hartslag, terwijl de zorgverlener op afstand kan meekijken. De laatste labuitslagen thuis inzien. Zo veelzijdig is de Zorg van Nu.

Vind iets voor jou in de catalogus

In de catalogus vind je meer dan 100 verschillende toepassingen, hulpmiddelen, technieken en voorbeelden van Zorg van Nu. En deze worden steeds aangevuld. Je kunt in de catalogus bladeren, maar ook specifiek op zoek gaan door filters in te stellen.

Zorg van Nu met elkaar delen

Je kunt ervaringsverhalen lezen in de blogs. Vlogs en video’s komen voorbij op onze Facebookpagina en via Twitter. Daar delen we ook het laatste nieuws. Dus volg ons! Het team van Zorg van Nu gaat ook het land in om te laten zien wat er allemaal mogelijk is. Check de agenda voor wanneer we bij jou in de buurt zijn. Als je daar niet op kunt wachten en je zoekt contact met ons, laat dan je vraag achter op onze Facebookpagina of Twitter. We geven zo snel mogelijk antwoord.

Aansluiten bij wat er leeft

Zorg van Nu sluit zo goed mogelijk aan op de huidige behoefte van mensen. En bij wat er leeft in de maatschappij. Bijvoorbeeld: mensen willen graag zo lang mogelijk thuis blijven wonen als ze ouder worden, of een beperking hebben. Lees hier meer over bij de Zorgthema's. 

Team achter Zorg van Nu

Zorg van Nu is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Er zit een toegewijd team van VWS achter.