Aanleiding

Er zijn zoveel digitale en online toepassingen voor de gezondheid en de zorg van mensen (e-health), maar deze worden nog veel te weinig gebruikt. Maar uit onderzoek blijkt dat als mensen er wel gebruik van maken, ze erg tevreden zijn erover. Mensen weten vaak niet wat er is. En ze weten vaak niet hoe ze het in hun eigen situatie kunnen toepassen. Of dat nu thuis is of buitenshuis, in een praktijkkamer of in een ziekenhuis. Daar willen wij, het team Zorg van Nu, bij helpen. Wij laten hen zien wat er allemaal mogelijk is en hoe ze het kunnen gebruiken. Of ze dat voor zichzelf willen, of voor hun naaste, of in hun werk als zorgverlener.

Dit doen wij omdat deze toepassingen gezondheid en zorg kunnen ondersteunen. Zo zijn er digitale, online en andersoortige toepassingen die zorgen dat mensen langer thuis kunnen blijven wonen, dat ze meer zelfredzaam zijn.

Bovendien hoort digitaal en online er gewoon bij tegenwoordig, net als in andere delen van ons dagelijks leven.

Regie over je eigen leven

Ten derde, mensen kijken breder naar gezondheid en ziekte dan alleen wat zorgverleners ze te bieden hebben. Het is veel belangrijker om te kijken wat iemand nodig heeft om zo goed en zelfstandig mogelijk te kunnen functioneren. Want je wilt zoveel mogelijk de regie houden over je eigen leven. Als jij je gezondheid en welzijn wilt verbeteren, of niet laten verslechteren, zou een bezoek aan een zorgverlener jouw volgende stap kunnen zijn, maar het zou ook het gebruik van een (technisch) hulpmiddel kunnen zijn. Of een app op je smartphone.

Verlichting van leven en werk

Goed gebruik van slimme techniek en toepassingen kunnen je helpen om gezond te blijven, om klachten zelf aan te pakken, om jouw zelfredzaamheid en die van je omgeving te vergroten, maar ze kunnen ook nog eens het werk van onze zorgprofessionals verlichten, vergemakkelijken, leuker maken en efficiënter. En dat is ook hard nodig. Zodat zij er voor je zijn als jij hen werkelijk nodig hebt.