Aanleiding

Er komen steeds meer nieuwe en digitale toepassingen voor gezondheid en zorg (e-health), maar deze worden nog te weinig gebruikt. Toch blijkt (uit onderzoek) dat als mensen er wel gebruik van maken, ze hier erg tevreden over zijn. Vaak is het niet duidelijk wat er allemaal is. En hoe je dat in je eigen situatie toe kunt passen. Of het nu thuis is of buitenshuis, in een praktijkkamer of in een ziekenhuis - wij laten je graag zien hoe jij gebruik kunt maken van de nieuwste zorgoplossingen. Met ons Zorg van Nu team gaan we het land in om jouw vragen te beantwoorden. Of je nu op zoek bent naar een oplossing voor jezelf, voor een naaste of in je werk als zorgprofessional: wij helpen je op weg.

Dit doen wij omdat deze toepassingen gezondheid en zorg kunnen ondersteunen. Zo zijn er digitale, online en andersoortige toepassingen die zorgen dat mensen langer thuis kunnen blijven wonen, dat ze meer zelfredzaam zijn.

Bovendien hoort digitaal en online er gewoon bij tegenwoordig, net als in andere delen van ons dagelijks leven.

Regie over je eigen leven

Ten derde, mensen kijken breder naar gezondheid en ziekte dan alleen wat zorgverleners ze te bieden hebben. Het is veel belangrijker om te kijken wat iemand nodig heeft om zo goed en zelfstandig mogelijk te kunnen functioneren. Want je wilt zoveel mogelijk de regie houden over je eigen leven. Als jij je gezondheid en welzijn wilt verbeteren, of niet laten verslechteren, zou een bezoek aan een zorgverlener jouw volgende stap kunnen zijn, maar het zou ook het gebruik van een (technisch) hulpmiddel kunnen zijn. Of een app op je smartphone.

Verlichting van leven en werk

Goed gebruik van slimme techniek en toepassingen kunnen je helpen om gezond te blijven, om klachten zelf aan te pakken, om jouw zelfredzaamheid en die van je omgeving te vergroten, maar ze kunnen ook nog eens het werk van onze zorgprofessionals verlichten, vergemakkelijken, leuker maken en efficiënter. En dat is ook hard nodig. Zodat zij er voor je zijn als jij hen werkelijk nodig hebt.