Overslaan en naar de inhoud gaan

E-learning Slimme Zorg van Nu

Wil jij wegwijs worden in zorgtechnologie, e-health en digitale zorg? Volg dan de e-learning van Zorg van Nu. Zorgverleners kunnen er accreditatiepunten mee behalen: 8 punten bij V&VN, 8 punten bij ADAP, 7 punten bij NVvPO of 7 punten bij de NVDA.

Inschrijven

 
"Ik vond het echt een superleuke e-learning. Heb er veel collega’s op attent gemaakt. En een vriendin met reuma gaat de robothandschoen aanvragen. Voor een cliënte met Parkinson heb ik de Zorgregisseur op de  aanvraag van een anti-trillepel gezet. De e-learning geeft zoveel nieuwe info! Ook voor mezelf als verpleegkundige van het Ambulante Nachtteam, de nachtveiligheidsdienst, de tips, etc. Hartelijk dank!"

- een verpleegkundige van Rivas wijkverpleging 
 

Informatie

man zit achter laptop waarop de e-learning Slimme Zorg van Nu te zien is

Doel van de e-learning ‘Slimme Zorg van Nu’ 

Met de e-learning ‘Slimme Zorg van Nu’ leer je wat slimme zorg is, hoe je het gebruikt en word je uitgedaagd het in je eigen werk toe te passen. Je krijgt antwoord op de vragen:

  • Wat is zorgtechnologie eigenlijk?
  • Waarom kan zorgtechnologie voor iedereen in de zorg en welzijn nuttig en leuk zijn?
  • Welke slimme zorginnovaties zijn er allemaal?
  • Hoe zet je ze in, wanneer en waarvoor? 

Voor wie is de e-learning?

Deze gratis e-learning is in de eerste plaats opgezet voor verpleegkundigen (van alle niveaus), maar hij is net zo handig voor andere mensen in de zorg: van verzorgenden, tot studenten, tot bestuurders van zorginstellingen, tot mantelzorgers. De e-learning is geaccrediteerd door V&VN (8 punten) , NVvPO (7 punten), NVDA (8 punten) en ADAP (8 punten).

Wat is de opzet van de e-learning?

De e-learning bestaat uit drie modules: 

  1. Wat is zorgtechnologie en wat heb je eraan?
  2. Welke slimme zorginnovaties zijn er, wanneer zet je ze in, en waarvoor?
  3. Wat kun je doen als je slimme zorginnovaties wilt gaan gebruiken?

Elke module bestaat uit verschillende blokken. In elk blok worden theorie en vragen afgewisseld met video’s van ervaringen van zorgverleners en cliënten/patiënten met slimme zorgtechnologie. Zo hoor en zie je uit eerste hand wat slimme zorg oplevert. In module 2 maak je kennis met verschillende slimme zorginnovaties (voorbeelden van zorgtechnologie) die ook op deze website staan. Elk blok volgt een andere, fictieve patiënt/cliënt die je kunt helpen. 

Inschrijven

Schrijf je in voor de e-learning ‘Slimme Zorg van Nu’.

Let op: niet te gebruiken met Internet Explorer. Gebruik Google Chrome, Mozilla Firefox of Microsoft Edge.

LTI-koppeling

Wil je de Slimme Zorg van Nu e-learning koppelen aan je eigen LMS, dan is dat mogelijk via de LTI (Learning Tool Interoperability) koppeling. Hierdoor kunnen de deelnemers direct via jullie eigen LMS met de e-learning aan de slag en wordt het resultaat direct ook zichtbaar in je LMS. Vraag je LMS aanbieder wat de mogelijkheden zijn voor LTI. Wij ondersteunen de LTI versies 1.1 en 1.3. Wil je uiteindelijk gebruik maken van de LTI koppeling laat dit ons weten via zorgvannu@minvws.nl en wij versturen de juiste gegevens.