Overslaan en naar de inhoud gaan

Folders

Vind je het fijner om door een folder te bladeren dan online te zoeken? Dat kan. We hebben folders gemaakt met thema's zoals zorginnovaties om 'veilig te bewegen' of 'langer thuis te wonen' en nog veel meer. Deze kun je digitaal doorbladeren of uitprinten.

 • Omslag folder Slimme oplossingen in de zorg.

  Algemene folder: slimme oplossingen in de zorg.

  Er zijn veel slimme toepassingen, hulpmiddelen en technieken die je kunnen ondersteunen bij je gezondheid of je zorg. Of kunnen helpen bij het zorgen voor een ander. In deze folder laten we je een paar voorbeelden zien.

 • Omslag folder Meedoen in de digitale wereld.

  Meedoen in de digitale wereld.

  Niet iedereen is even handig met een computer of tablet. En niet iedere zorgverlener kan zomaar met een nieuw computerprogramma werken. Alles lijkt tegenwoordig digitaal te zijn. Wat als je toch wilt meedoen? Daar zijn slimme oplossingen voor. In deze folder geven we een aantal voorbeelden. 

 • Omslag folder Slimme oplossingen voor leven met dementie.

  Slimme oplossingen bij dementie.

  Wat voor een ander heel normaal lijkt, is dat voor iemand met dementie vaak niet meer. Alledaagse dingen onthouden, bijvoorbeeld. Nieuwe dingen zijn al helemaal moeilijk,  zoals medicijninname. Er zijn allerlei slimme oplossingen voor mensen  met dementie, waaronder geheugensteuntjes. In deze folder geven we  een aantal voorbeelden.

 • Omslag folder Slimme oplossingen om met reuma te leven.

  Slimme oplossingen bij reuma.

  Als je artrose hebt, of een andere vorm van reuma, dan kun je last krijgen van allerlei klachten. Een fles openen kan al een hele opgave zijn. Er zijn slimme oplossingen die je kunnen helpen. In deze folder geven we je een aantal voorbeelden.

 • Slimme oplossingen in de huisartspraktijk. Heel gewoon.

  Slimme oplossingen in de huisartspraktijk.

  Het aantal ouderen en chronisch zieken neemt toe en de zorg verschuift van de tweede naar de eerste lijn.  Dat zet druk op de huisarts, de praktijk­ondersteuner en de doktersassistent. De oplossing is niet om harder te werken, maar slimmer. Niet méér, maar ánders en efficiënter. Slimme zorgoplossingen kunnen daarbij helpen: om tijd te winnen, om geld te besparen en om de kwaliteit van zorg te verbeteren. In deze folder geven we een aantal voorbeelden.

 • Veilig bewegen met slimme oplossingen. Heel gewoon.

  Veilig bewegen met slimme oplossingen.

  Ben je bang om te vallen? Of is bewegen voor jou niet vanzelfsprekend? Bijvoorbeeld omdat je artrose hebt  of een andere vorm van reuma, MS, een spierziekte, een evenwichtsstoornis, of chronische vermoeidheid. Bewegen kan dan moeilijk zijn.  Maar je wil wel nog steeds de deur uit kunnen. Daar zijn slimme oplossingen voor. In deze folder geven we je een aantal voorbeelden.

 • Omslag flyer Bewust leven met een app.

  Bewust leven met een app.

  Je kunt hulp krijgen om bewust te leven. Er zijn apps om te leren ontspannen en goed te slapen. Er zijn apps die je motiveren om minder alcohol te drinken, je medicijnen niet meer te vergeten, af te vallen of te stoppen met roken. In deze flyer geven we een aantal voorbeelden van bewuster leven met een app.

 • Omslag flyer Grip op je diabetes met een app.

  Grip op je diabetes met een app.

  Er zijn handige diabetes-apps, waarin je voeding, beweging, slaap, stress en natuurlijk insulinegebruik kunt bijhouden. Zo kun je grip krijgen op de gevolgen van diabetes. In deze flyer geven we je een aantal voorbeelden.

 • Omslag flyer Meer bewegen met een app.

  Meer bewegen met een app.

  Met een app kun je zien hoeveel je beweegt; dat motiveert. Voor sporters zijn er apps die hun voortgang meten. En in de huiskamer kun je fysiotherapie oefeningen doen met een app. In deze flyer geven we je een aantal voorbeelden om te bewegen met een app.

 • Omslag flyer Schone lucht inademen met een app.

  Schone lucht inademen met een app.

  Beter omgaan met astma, COPD of andere longziektes, dat kan heel goed met een app. In deze flyer geven we je een aantal voorbeelden.