Innovaties zien & uitproberen

Oudere vrouw krijgt advies van een thuiszorgmedewerker

Vind hieronder een ‘ervaarlocatie’ bij jou in de buurt. Daar kun je zorginnovaties zien, aanraken, uitproberen en soms lenen. Je kunt vragen stellen over hoe iets werkt en of het geschikt is voor jouw situatie. 

Sorteer ervaarlocaties op afstand

Ervaarlocaties

Locatie Naam
Doetinchem

Beleefhuis van Zlimthuis

Doetinchem

Zlimthuis heeft het Beleefhuis ontwikkeld om mensen langer zelfstandig thuis te kunnen laten wonen. Dit is een demonstratiewoning waarin je je grondig en eenvoudig kunt oriënteren op ‘slimme’ producten en diensten op het gebied van zelfredzaamheid in huis. Je kunt je laten inspireren en adviseren over woningaanpassingen die je langer comfortabel en veilig thuis laten verblijven.

Meer informatie: https://zlimthuis.nl/beleefhuis/

Contact

Maak een afspraak door te bellen via 088–17 17 370 van ma t/m vr: 09:00 – 17:00 uur of vul het contactformulier in. Of stuur een mail naar: klantenservice@zlimthuis.nl

Bezoekadres

Zlimthuis Doetinchem
‘t Brewinc
IJsselkade 17
7001 AN Doetinchem
 

Dronten

Belevingswoning Dronten

Dronten

Er gaat niets boven prettig en comfortabel wonen in een huis waar u zich thuis voelt. Ook als u minder zelfredzaam bent. Voldoet uw woning nog aan uw wensen? Is het beter iets te veranderen of is het goed te verhuizen naar een huis dat beter past? Breng een bezoek aan de Belevingswoning om hier antwoord op te krijgen.

Meer informatie: www.ofw.nl/belevingswoning

Contact

Maak een afspraak via 0321-38 55 00 met de Belevingsgids of mail naar belevingswoning@ofw.nl . De Belevingsgids gaat graag met u in gesprek over de mogelijkheden om uw woongeluk te vergroten. Iedere dinsdagmiddag is de woning geopend voor open inloop.

Bezoekadres

Galjoenstraat 39
8251 XW Dronten

Rotterdam

Comfortwoning IJsselmonde

Rotterdam

In de Comfortwoning maak je kennis met (technologische) oplossingen waardoor je langer zelfstandig thuis kunt blijven wonen. De Comfortwoning is een gewoon ingerichte woning, maar dan met producten die je kunnen helpen. Zo zie je hoe je je eigen huis kunt inrichten. De producten zijn verdeeld in de categorieën: veiligheid, gemak, welzijn en e-health. Vrijwilligers leiden je rond en geven uitleg over de producten.

Meer informatie: https://comfortwoning.com/ijsselmonde/

Je kunt ook locatie producten lenen, om thuis uit te proberen. Om te zien welke producten te leen zijn en/of om deze te reserveren, maak je een account aan op: https://woningijsselmonde.thuisleefbieb.nl/nieuwe-gebruiker/ 

Contact

De Comfortwoning IJsselmonde is van maandag t/m vrijdag op afspraak te bezoeken. Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Bel 010-7600246

Bezoekadres

Grote Hagen 19
3078 AB Rotterdam
 

Rotterdam

Comfortwoning Prins Alexander

Rotterdam

In de Comfortwoning maak je kennis met (technologische) oplossingen waardoor je langer zelfstandig thuis kunt blijven wonen. Veel producten waarvan je zegt: “dat is handig, nooit aan gedacht!” Breng een bezoek aan de Comfortwoning Prins Alexander. Vrijwilligers leiden je rond en geven uitleg over de producten.

Meer informatie: www.comfortwoning.com/prins-alexander

Contact

Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 10:00 tot 16:00 via 06-58 90 35 07 of gebruik het afsprakenformulier.

Bezoekadres

Wooncentrum Helga
Hendrick Staetsweg 17
3067 VM Rotterdam


 

Amersfoort

Future Care Lab

Amersfoort

In het Future Care Lab in Amersfoort kan iedereen ervaren hoe zorgtechnologie bij kan dragen aan meer eigen regie en zelfredzaamheid. In het lab wordt zichtbaar en tastbaar hoe technologie kan helpen om langer zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. 

Meer informatie: https://www.rocmn.nl/over-roc-midden-nederland/future-care-labs/future-care-lab-op-de-disketteweg-amersfoort

Contact

Ben je werkgever en wil je een scholing in ons Future Care Lab voor jouw organisatie? Neem dan contact op met Marjolein van Vulpen (regio Utrecht en 't Gooi) op 06 53 40 14 45 of Nienke van de Biezen (regio Amersfoort) op 06 34 47 10 92. 

Bezoekadres

Future Care Lab - Gezondheidszorg College Amersfoort
Campus Connect Center ROC Midden Nederland
Disketteweg 2-4
3821 AR Amersfoort


 

 

Utrecht

Future Care Labs

Utrecht

ROC Midden Nederland heeft aan de Vondellaan in Utrecht de Future Care Labs ontwikkeld: het Learning lab, het Technology lab en het Experience Lab. In de Labs kunnen onze studenten en de huidige zorg- en welzijn professionals kennis maken met de zorg en de nieuwe technologieën. 

Meer informatie: https://www.rocmn.nl/over-roc-midden-nederland/future-care-labs/future-care-labs-op-de-vondellaan

Contact

Boek een afspraak via 030-754 67 16. 

Bezoekadres

ROC Midden Nederland
Vondellaan 174
3521 GH Utrecht    

 

Breda

GET-lab Avans Hogeschool

Breda

In het GET-lab van Avans Hogeschool ervaren zorgverleners hoe je technologie op en waardevolle manier inzet in de zorg voor bijvoorbeeld ouderen. Kom met je collega's op bezoek in het GET-lab en ga aan de slag met de technologieën. Naast studenten en zorgprofessionals zijn ook vrijwilligers uit de zorg welkom in de lab.

Meer informatie: www.avans.nl/onderzoek/projecten/detail/get-lab

Contact

Neem voor een afspraak contact op via 088-5277500 of mail naar: GET-LAB@avans.nl.

Bezoekadres

Avans Hogeschool
Hogeschoollaan 1
4818 CR Breda

 

Roden

Health Hub Roden

Roden

Technologie kan een belangrijke bijdrage leveren aan het oplossen van deze vraagstukken, mits het goed aansluit bij de vraag en op de juiste manier wordt geïmplementeerd.  Dat gebeurt bij Health Hub Roden waar dagelijks studenten, bedrijven en (maatschappelijke, medische en zorg) organisaties samenwerken aan veelbelovende innovatie-projecten. Health Hub Roden heeft daarvoor twee volwaardige, professioneel ingerichte laboratoria. 

Meer informatie: https://healthhub-roden.nl/laboratoria

Contact

Ben je geïnteresseerd in het gebruik van onze laboratoria? Neem dan contact op met de coördinator van de laboratoria, Goos Linde. Neem voor algemene informatie contact op via het contactformulier of mail naar info@healthhub-roden.nl

Bezoekadres

1e Energieweg 13
 9301 LK Roden
 

 

 

Assen

Het Beleefhuis

Assen

Ontdek met verschillende routes in het Beleefhuis welke hulpmiddelen je zelf kunt kopen om het leven veiliger te maken.In het Beleefhuis kun je op een laagdrempelige manier woningaanpassingen uitproberen en ervaren of het bij je past. Enthousiast geworden? De meeste producten kun je gewoon kopen bij de bouwmarkt.

Alle producten worden getoond in een standaard gezinswoning. Hierdoor lijkt het Beleefhuis zoveel mogelijk op jouw eigen huis. 

Meer informatie: www.actiumwonen.nl/beleefhuis

Contact

Bezoek het Beleefhuis gratis en zonder afspraak op dinsdag of donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur. Er zijn gespecialiseerde medewerkers aanwezig om jou te adviseren, rond te leiden door de woning en vragen te beantwoorden. Bekijk hier alvast het filmpje over het Beleefhuis. Langskomen met een grote(re) groep? Naam dan contact met ons op via hetbeleefhuis@actiumwonen.nl of 0592 400 100.   

Ook kan je een digitaal bezoekje brengen aan het Beleefhuis. Dit kan via een virtuele tour of door het online spreekuur te bezoeken. Heb je (hierover) vragen? Bel dan naar 0592 400 100 of stuur ons een e-mail sturen.

Bezoekadres

Actium Beleefhuis
Zwartwatersweg 155
9402 SN Assen

 

Bergen op Zoom

Huis van Morgen

Bergen op Zoom

In het Huis van Morgen vind je nieuwe, innovatieve producten en diensten die zorgen voor meer gemak en comfort in de thuissituatie. Maar ook toepassingen waarmee je je gezondheid kunt monitoren, zodat je weet wanneer je hulp moet inschakelen. Veel van deze producten zijn nog onbekend bij het grote publiek. 

Meer informatie: www.huis-van-morgen.nl

NB. Zorg van Nu heeft een serie filmpjes opgenomen bij het Huis van Morgen.

Contact

Het Huis van Morgen is iedere werkdag op afspraak te bezoeken. Openingstijden ma. t/m vr. : 09.00-16.00 uur. Voor het maken van een afspraak mag je gebruik maken van het contactformulier, bellen met 06-428 72237 of mailen naar: info@huis-van-morgen.nl

Bezoekadres

Zuid-Oostsingel 21
4611 BB Bergen op Zoom

Panningen

Huis van Morgen

Panningen

Het Huis van Morgen is een laagdrempelig inloophuis. Een normale eengezinswoning, waar technologische hulpmiddelen en eenvoudige aanpassingen in de woning zijn aangebracht. Handige slimmigheden en praktische toepassingen die je ter plekke kunt uitproberen. Zo kun je zelf zien en ervaren wat er zoal mogelijk is.

Meer informatie: huisvanmorgen.nu/het-huis

Contact

Je kunt vrijblijvend het Huis van Morgen bezoeken op donderdagmiddag van 14.00 – 16.00 uur, met uitzondering van feestdagen en schoolvakanties. Rondleidingen zijn ook mogelijk. Als je op een ander tijdstip of met een groep het Huis wilt bezoeken, of je hebt een andere vraag, vul dan het contactformulier in. 

Bezoekadres

Stichting Huis van Morgen
Bernhardstraat 4
5981 XP Panningen

Den Haag

InnovatieLab HagaZiekenhuis

Den Haag

In deze tijd is enorm veel mogelijk om patiënten optimale zorg te geven. Maar hoe verbind je in een ziekenhuis al die kennis en ideeën? Niet alleen in huis, maar ook tussen onze innovators en de buitenwereld? Om dat voor elkaar te krijgen, opende het HagaZiekenhuis het InnovatieLab. Midden in het huis, makkelijk bereikbaar voor patiënten, bezoekers en medewerkers. Een plek waar kennis en kunde samenkomen en inspiratiesessies druk bezocht worden.

Meer informatie: https://www.hagaziekenhuis.nl/hagaacademie/innovatielab/

Bezoekadres

HagaZiekenhuis
Els Borst-Eilersplein 275
2545 AA Den Haag

Den Haag

Innovatiecentrum Middin | Centrum voor Innovatief Vakmanschap

Den Haag

Bij de uitleenpunten van Technologie voor Thuis kun je terecht voor advies of meer informatie over zorgtechnologie en het gebruik ervan. Ook kun je hier een aantal hulpmiddelen zien of een product tijdelijk lenen om te zien of het voor jou werkt.

Meer infromatie via de website van Technologie voor Thuis. 

Contact 

ROC Mondriaan
Adres: Aspasialaan 19, 2493 WN Den Haag
Stuur een e-mail naar civ@rocmondriaan.nl voor een afpraak
Open op afspraak: maandag t/m donderdag 09:00 uur t/m 15:00 uur

 

Almelo

Living Lab Aveleijn

Almelo

Bij het Living Lab komen cliënten bij elkaar om de nieuwste zorgtechnologie te testen en te beoordelen. Zo ervaren zij zelf hoe technologie werkt en toegepast kan worden in de zorg. Deze kennis zetten zij in om anderen binnen Aveleijn te adviseren en wegwijs te maken. Het Living Lab is te bezoeken door iedereen die het leuk vindt om met zorgtechnologie bezig te zijn. Het Living Lab beschikt ook over een Uitleenservice. Deze producten kun je gratis proberen op jouw locatie.

Meer informatie: www.aveleijn.nl/locaties/living-lab

Contact

Op afspraak is het mogelijk om een kijkje te nemen bij het Living Lab. Op dinsdag, donderdag en vrijdag is het Living Lab geopend van 8.30 - 15.30 uur.  Op aanvraag komen wij op locaties langs om uitleg te geven over de verschillende innovatieve producten. Neem contact op via 06-10019169 of innovatie@aveleijn.nl.

Bezoekadres

Living Lab Aveleijn
Bellavistastraat 1
7604 AD Almelo

 

Delft

Medical Delta Living Labs

Delft

Medical Delta Living Labs vormen een cruciale schakel in de zorginnovatieketen. Ze testen kansrijke technologische oplossingen voor de zorg van bedrijven en zorginstellingen in reële omgevingen met zorgprofessionals en patiënten. Praktijkvragen vormen de basis voor de publiek-private projecten die de living labs oppakken. Kenmerkend is de interdisciplinaire aanpak: gezondheidslectoren werken samen met technologielectoren van andere hogescholen. Zij doen hun onderzoek samen met eindgebruikers, zorginstellingen en bedrijven, waarmee de living labs een maatschappelijke en economische impact hebben op de regio. Ook slaan de living labs een brug naar de onderzoeken aan de academische kennisinstellingen van Medical Delta.

Meer informatie: www.medicaldelta.nl/living-labs-field-labs

Contact

Neem contact op via 06-249 289 19 of mail naar info@medicaldelta.nl

Bezoekadres

Huismansingel 4
2629 JH Delft
Nederland

 

Den Haag

Slim Wonen Saffier

Den Haag

Bij de uitleenpunten van Technologie voor Thuis kun je terecht voor advies of meer informatie over zorgtechnologie en het gebruik ervan. Ook kun je hier een aantal hulpmiddelen zien of een product tijdelijk lenen om te zien of het voor jou werkt.

Meer infromatie via de website van Technologie voor Thuis. 

Contact 

Adres: Theo Mann-Bouwmeesterlaan 10, Den Haag
Bezoektijden: elke maandag t/m donderdag van 11:00 – 15:00 uur

Zaandam

SlimoTheek

Zaandam

De SlimoTheek is een uitleenpunt van slimme technologie om langer thuis te wonen. Ouderen, hun mantelzorgers en professionals in zorg en welzijn kunnen gratis (voor inwoners van Zaanstad) slimme technologie lenen om het in het dagelijks leven uit te proberen. Bij kleine opstartproblemen voorziet de SlimoTheek in hulp-aan-huis door een getraind netwerk van vrijwilligers. Na de uitleenperiode kan het product aangeschaft worden of teruggegeven worden aan de SlimoTheek.

Meer informatie: www.generatiethuis.nl/wat-is/slimotheek/locatie-zaanstad/

Contact

Wijkverpleegkundigen helpen u graag verder met informatie en advies.  Zij verzorgen ook de uitleen van producten om te testen of dit product bij u past. Onze specialisten zijn
aanwezig op: Donderdag 14:00 tot 16:00 uur

E-mail: zaanstad@slimotheek.nl

Bezoekadres

De Bieb in de Zaanstreek
Westzijde 170a
1506 EK Zaandam

Volendam

SlimoTheek

Volendam

Bij de SlimoTheek kunnen ouderen, hun mantelzorgers en professionals in zorg en welzijn  gratis slimme  technologie lenen op een locatie dichtbij huis. Zo kunnen zij producten uit de Slimotheek in het dagelijks leven uitproberen. Bij kleine opstartproblemen voorziet de SlimoTheek in hulp-aan-huis door een getraind netwerk van vrijwilligers. Na de uitleenperiode kan het product aangeschaft worden of teruggegeven worden aan de SlimoTheek. Wijkverpleegkundigen helpen je graag verder met informatie en advies.  Zij verzorgen ook de uitleen van producten om te testen of dit product bij je past.

Meer informatie: https://www.generatiethuis.nl/wat-is/slimotheek/locatie-edam-volendam/

Contact

Meer informatie via het Wijksteunpunt: 0299-391 507

Openingstijden: eerste dinsdag van de maand
10.00 – 12.00 uur

Email: edamvolendam@slimotheek.nl

Bezoekadres

Pop- en Cultuurhuis PX
W.J. Tuijnstraat 15
1131 ZH Volendam

 

Edam

SlimoTheek

Edam

Bij de SlimoTheek kunnen ouderen, hun mantelzorgers en professionals in zorg en welzijn  gratis slimme  technologie lenen op een locatie dichtbij huis. Zo kunnen zij producten uit de Slimotheek in het dagelijks leven uitproberen. Bij kleine opstartproblemen voorziet de SlimoTheek in hulp-aan-huis door een getraind netwerk van vrijwilligers. Na de uitleenperiode kan het product aangeschaft worden of teruggegeven worden aan de SlimoTheek. Wijkverpleegkundigen helpen je graag verder met informatie en advies.  Zij verzorgen ook de uitleen van producten om te testen of dit product bij je past.

Meer informatie: https://www.generatiethuis.nl/wat-is/slimotheek/locatie-edam-volendam/

Contact

Meer informatie via het Wijksteunpunt: 0299-391 507

Openingstijden: tweede dinsdag van de maand
10.00 – 11.00 uur

Email: edamvolendam@slimotheek.nl

Bezoekadres

De Singel
Burgemeester Versteeghsingel 5b
1135 VT Edam

Dokkum

SlimoTheek

Dokkum

Bij de SlimoTheek kunnen ouderen, hun mantelzorgers en professionals in zorg en welzijn  gratis slimme  technologie lenen op een locatie dichtbij huis. Zo kunnen zij producten uit de Slimotheek in het dagelijks leven uitproberen. Bij kleine opstartproblemen voorziet de SlimoTheek in hulp-aan-huis door een getraind netwerk van vrijwilligers. Na de uitleenperiode kan het product aangeschaft worden of teruggegeven worden aan de SlimoTheek. Technologie kan alleen goed ondersteunen als het bij jou en je situatie past. Onze vrijwilligers overleggen graag met je om de juiste keuze te maken. Daarnaast biedt de SlimoTheek ondersteuning bij installatie en vragen tijdens het gebruik. De producten zijn de hele week in de vitrinekast te bekijken. Wil je uitleg, maak dan een afspraak.

Meer informatie: https://noardeast-fryslan-slimotheek.uitleenshop.nl/

Contact

De producten zijn de hele week in de vitrinekast te bekijken. Wil je uitleg, maak dan een afspraak. Of kom donderdagmorgen tussen 10.00 tot 12.00 uur langs. Telefoonnummer: 0800-5717171

E-mail: slimotheek@sunenz.nl

Bezoekadres

De Waadwente
Birdaarderstraatweg 68
9191 DA Dokkum

Purmerend

SlimoTheek

Purmerend

Bij de SlimoTheek kunnen ouderen, hun mantelzorgers en professionals in zorg en welzijn  gratis slimme  technologie lenen op een locatie dichtbij huis. Zo kunnen zij producten uit de Slimotheek in het dagelijks leven uitproberen. Bij kleine opstartproblemen voorziet de SlimoTheek in hulp-aan-huis door een getraind netwerk van vrijwilligers. Na de uitleenperiode kan het product aangeschaft worden of teruggegeven worden aan de SlimoTheek. Wijkverpleegkundigen helpen je graag verder met informatie en advies.  Zij verzorgen ook de uitleen van producten om te testen of dit product bij je past.

Meer informatie: https://www.generatiethuis.nl/wat-is/slimotheek/locatie-purmerend/

Contact

Openingstijden: elke woensdag van 12.00 – 14.00 uur

E-mail: purmerend@slimotheek.nl

Bezoekadres

De Bibliotheek Purmerend
Waterlandlaan 40
1441 MP Purmerend

Badhoevedorp

SlimoTheek

Badhoevedorp

De Slimotheek is een uitleenpunt van slimme technologie om langer thuis te wonen. Ouderen, hun mantelzorgers en professionals in zorg en welzijn kunnen gratis (voor inwoners van gemeente Haarlemmermeer) slimme technologie lenen om het in het dagelijks leven uit te proberen. 

De specialisten helpen je verder met informatie en advies.  Zij verzorgen ook de uitleen van producten om te testen of dit product bij je past. De meeste producten zijn gratis te leen voor een vooraf afgesproken periode. Na die tijd brengt u het product terug en kun je besluiten zelf een exemplaar aan te schaffen.

Meer informatie: https://www.generatiethuis.nl/wat-is/slimotheek/locatie-haarlemmermeer/

Contact

Onze specialisten zijn aanwezig op:
Maandag 14:00 tot 16:00 uur

E-mail: slimotheek@haarlemmermeer.nl

Bezoekadres

Dorpshuis Badhoevedorp
Snelliuslaan 35
1171 CZ Badhoevedorp

Nieuw-Vennep

SlimoTheek

Nieuw-Vennep

De SlimoTheek is een uitleenpunt van slimme technologie om langer thuis te wonen. Ouderen, hun mantelzorgers en professionals in zorg en welzijn kunnen gratis (voor inwoners van gemeente Haarlemmermeer) slimme technologie lenen om het in het dagelijks leven uit te proberen. Bij kleine opstartproblemen voorziet de SlimoTheek in hulp-aan-huis door een getraind netwerk van vrijwilligers. Na de uitleenperiode kan het product aangeschaft worden of teruggegeven worden aan de SlimoTheek. Onze specialisten helpen je graag verder met informatie en advies.  Zij verzorgen ook de uitleen van producten om te testen of dit product bij je past.

Meer informatie: https://www.generatiethuis.nl/wat-is/slimotheek/locatie-haarlemmermeer/

Contact

Onze specialisten zijn aanwezig op:
Woensdag 14:00 tot 16:00 uur

E-mail: slimotheek@haarlemmermeer.nl

Bezoekadres

Bibliotheek Nieuw Vennep
Schoolstraat 2
2151 AA Nieuw-Vennep

Groningen

Slimotheek

Groningen

De Slimotheek is een uitleenpunt van slimme technologie om langer thuis te wonen. Ouderen, hun mantelzorgers en professionals in zorg en welzijn kunnen gratis (voor inwoners van gemeente Groningen) slimme technologie lenen om het in het dagelijks leven uit te proberen. 

De specialisten helpen je verder met informatie en advies.  Zij verzorgen ook de uitleen van producten om te testen of dit product bij je past. De meeste producten zijn gratis te leen voor een vooraf afgesproken periode. Na die tijd brengt u het product terug en kun je besluiten zelf een exemplaar aan te schaffen.

Meer informatie: www.generatiethuis.nl/wat-is/slimotheek/locatie-groningen/

Contact

Om langs te komen, maak  een afspraak met Thuiszorg Comfort. Bel tijdens kantooruren 050-525 3121 of  mail receptie@thuiszorgcomfort.nl

Bezoekadres

Vondelflat 
Vondellaan 77
9721 LC Groningen

Openingstijden: maandag t/m vrijdag,10:00 – 16:00 uur

Hoofddorp

Slimotheek

Hoofddorp

De Slimotheek is een uitleenpunt van slimme technologie om langer thuis te wonen. Ouderen, hun mantelzorgers en professionals in zorg en welzijn kunnen gratis (voor inwoners van gemeente Haarlemmermeer) slimme technologie lenen om het in het dagelijks leven uit te proberen. 

De specialisten helpen je verder met informatie en advies.  Zij verzorgen ook de uitleen van producten om te testen of dit product bij je past. De meeste producten zijn gratis te leen voor een vooraf afgesproken periode. Na die tijd brengt u het product terug en kun je besluiten zelf een exemplaar aan te schaffen.

Meer informatie: https://www.generatiethuis.nl/wat-is/slimotheek/locatie-haarlemmermeer/

Contact

De specialisten zijn aanwezig op:
Dinsdag 10:00 tot 12:00 uur
Donderdag 15:00 tot 17:00 uur

E-mail: slimotheek@haarlemmermeer.nl

Bezoekadres

Bibliotheek Centrale Hoofddorp
Raadhuisplein 7
2132 TZ Hoofddorp

Alkmaar

Slimste Huis

Alkmaar

Slimme oplossingen voor thuis!

Ben je benieuwd wat er allemaal mogelijk is op het gebied van veilig, comfortabel en zelfstandig wonen? Ervaar in het Slimste Huis wat onze oplossingen voor je kunnen betekenen. De voordeur op slot doen vanuit je stoel? Alle lampen in huis aandoen met  één knop en een kookplaat die uitgaat als je hem niet gebruikt? Ook voor al je vragen over wonen, welzijn en zorg kun je in het Slimste Huis terecht. We adviseren je graag over de mogelijkheden.

Meer informatie vind je op: Het Slimste Huis | Espria Ledenvereniging 

Contact 

Het Slimste Huis
Ringers Winkelcentrum
1e verdieping (naast Mediamarkt)
Noorderkade 173
1823 CJ Alkmaar 

                                                                                                                                                         

T-Huiz 's-Hertogenbosch

T-Huiz is een huis met meer dan 70 bijzondere technische snufjes en handige hulpmiddelen. De medewerkers en vrijwilligers van T-Huiz geven je graag een rondleiding door de woning en geven uitleg over het gemak en comfort van de verschillende soorten producten. Kom langs en laat je inspireren! 

Meer informatie: www.t-huiz.nl

Contact

Je kunt je telefoonnummer invullen in het formulier op de website. Dan bellen wij je terug. Of je belt naar 088 281 6000. Je krijgt dan een medewerker van BrabantWonen aan de telefoon, die je vraag beantwoordt of hij of zij brengt je in contact met iemand die nog veel meer over T-Huiz kan vertellen.

Bezoekadres

T-Huiz 's-Hertogenbosch
Echternachstraat 2
5224 TB 's-Hertogenbosch
beheerder@t-huiz.nl

T-Huiz Oss

T-Huiz is een huis met meer dan 70 bijzondere technische snufjes en handige hulpmiddelen. De medewerkers en vrijwilligers van T-Huiz geven je graag een rondleiding door de woning en geven uitleg over het gemak en comfort van de verschillende soorten producten. Kom langs en laat je inspireren! 

Meer informatie: www.t-huiz.nl

Contact

Je kunt je telefoonnummer invullen in het formulier op de website. Dan bellen wij je terug. Of je belt naar 088 281 6000. Je krijgt dan een medewerker van BrabantWonen aan de telefoon, die je vraag beantwoordt of hij of zij brengt je in contact met iemand die nog veel meer over T-Huiz kan vertellen.

Bezoekadres

T-Huiz Oss
Kroezel 8
5345 GD Oss
beheerder@t-huiz.nl

Ulft

TZA Escape Challenge

Ulft

De Challenge gaat over een realistische casus waarbij de nadruk ligt op de benadering vanuit Positieve gezondheid.

 Wim Veenakker heeft jarenlang bij de DRU in Ulft in de Achterhoek gewerkt. Het zware werk en de bourgondische of “gezellige” levensstijl, zoals Wim het zelf noemt, beginnen hun gevolgen te tonen.

De Escape Challenge maakt het mogelijk door in spelvorm laagdrempelig en samen met collega’s de toegevoegde waarde van Zorgtechnologie te ontdekken en ervaren. We zien dat Zorgtechnologie in de praktijk (nog) niet veel wordt toegepast, met deze Challenge proberen we de bewustwording en het inzetten hiervan te versnellen.

Voor wie is de Escape Challenge?

De Escape Challenge is in de eerste plaats opgezet voor zorgmedewerkers (van alle niveaus), maar hij is net zo waardevol voor andere mensen in de zorg: van studenten, tot bestuurders van zorginstellingen, tot mantelzorgers. De Escape Challenge is geaccrediteerd door V&VN (2 punten).

 Daarnaast kan de Escape Challenge een mooie aanvulling aan voor een leerzame teambuilding dag.

Meer informatie: https://tza-achterhoek.nu/de-escape-challenge/

Contact

Neem contact op via info@tza-achterhoek.nu voor meer informatie of mogelijkheden rondom de Escape Challenge.

Den Haag

Technotheek | Schroeder

Den Haag

Bij de uitleenpunten van Technologie voor Thuis kun je terecht voor advies of meer informatie over zorgtechnologie en het gebruik ervan. Ook kun je hier een aantal hulpmiddelen zien of een product tijdelijk lenen om te zien of het voor jou werkt.

Meer infromatie via de website van Technologie voor Thuis. 

Contact 

Adres: Torenstraat 2, 2513 BS Den Haag  
Bel 070 330 02 22 of stuur een e-mail info@technotheek.nl
Open op afspraak: elke dinsdag en donderdag van 09:00 – 16:30 uur

Den Haag

Technotheek | Wijkz

Den Haag

Bij de uitleenpunten van Technologie voor Thuis kun je terecht voor advies of meer informatie over zorgtechnologie en het gebruik ervan. Ook kun je hier een aantal hulpmiddelen zien of een product tijdelijk lenen om te zien of het voor jou werkt.

Meer infromatie via de website van Technologie voor Thuis. 

Contact 

Servicepunt XL Mariahoeve
Adres: Ivoorhorst 155, 2592 TH Den Haag
Bel 070 205 2800 of stuur een e-mail technotheek@wijkz.nl
Open op afspraak: maandag t/m donderdag 09:00 uur t/m 16:30 uur

Utrecht

Vitaliteitslab

Utrecht

ROC Midden Nederland leidt studenten op met de visie van Positieve Gezondheid. Door anders naar gezondheid te kijken kunnen zij de regie nemen over hun eigen gezondheid. En zijn zij in staat anderen te coachen in een gezonde leefstijl. Bij het Vitaliteitslab in stadion Galgenwaard kunnen professionals, studenten en bewoners van Utrecht ervaren hoe de aanpak van Positieve Gezondheid hun eigen leven en dat van de mensen om hen heen kan beïnvloeden.

Meer informatie: https://www.rocmn.nl/vitaliteitslab

Contact

Neem contact op via 030-754 75 16 of mail naar vitaliteit@rocmn.nl

Bezoekadres

Stadion Galgenwaard
Herculesplein 315
3584 AA Utrecht

 

Ulft

Zorg van Nu Achterhoek / Living Lab TZA

Ulft

Zorg van Nu en TZA zijn een samenwerking aangegaan om zorginnovaties fysiek te ervaren. De Technologie & Zorg Academie Achterhoek (TZA) is het innovatieve leerwerk-, test- en oefencentrum op het gebied van zorgtechnologie en toepassingen. Zij zijn een coöperatieve vereniging van (zorg) ondernemers, overheid en onderwijs.  Zij bieden (zorg)professionals, producenten en studenten een platform rond innovaties in de zorg, gericht op behoud van zelfstandigheid en zelfredzaamheid in de thuissituatie. Denk aan e-health, domotica en zorg op afstand.  Bij de TZA kun je oefenen, testen en leren werken met zorgtechnologie. Bezoek het Appartement om zelf te beleven.

Meer informatie: https://tza-achterhoek.nu/het-livinglab/

Lees ook onze blog over de locaties van TZA.

Probeerservice

Met de Probeerservice van TZA kun je zorgtechnologie lenen, zodat je het zelf kunt uitproberen. Voor meer informatie: https://www.tza-achterhoek.nu/probeerservice/
Wil je weten wat er te leen is? Kijk dan hier: https://tza.thuisleefbieb.nl/ 

Bekijk de video over de Probeerservice (TZA Twente): https://youtu.be/UT-xGPzVC1g

Contact

Stuur een e-mail: info@tza-achterhoek.nu of gebruik het contactformulier.

Bezoekadres

TZA Achterhoek
Hutteweg 32
7071 BV Ulft

Rotterdam

Zorg van Nu Rotterdam

Rotterdam

Zorg van Nu en het Albeda Zorgcollege zijn een samenwerking aangegaan om zorginnovaties fysiek te ervaren. In het Albeda College is een ruimte ingericht over zorgtechnologie waar studenten, zorgprofessionals en cliënten informatie en advies kunnen krijgen over zorgtechnologie. Er worden (online)bijeenkomsten gegeven voor studenten niveau 2, 3 en 4 Zorg en voor studenten opleiding Maatschappelijke zorg. Zorginstellingen en particulieren kunnen een bezoek inplannen.

Meer informatie: Albeda College

Contact

Wil je op afspraak langskomen? Neem contact op met met Arjan van den Broek van het
A.vandenBroek@albeda.nl

Bezoekadres

Albeda College
Rosestraat 1101
3071 AL Rotterdam

 

Enschede

Zorg van Nu Twente / Living Lab TZA

Enschede

Zorg van Nu en TZA zijn een samenwerking aangegaan om zorginnovaties fysiek te ervaren. De Technologie & Zorg Academie Achterhoek (TZA) is het innovatieve leerwerk-, test- en oefencentrum op het gebied van zorgtechnologie en toepassingen. Zij zijn een coöperatieve vereniging van (zorg) ondernemers, overheid en onderwijs.  Het Living Lab Enschede van TZA is een leer- werkomgeving, waar (kwetsbare) burgers, studenten, professionals en mantelzorgers laagdrempelig kennis kunnen maken met zorg-technologische ontwikkelingen, technieken en apparatuur, die onder andere het (langer) zelfstandig blijven wonen ondersteunen en personaliseren. In deze vernieuwende omgeving kunnen zij kennis maken met ontwikkelingen en trends. Bezoek het Appartement om zelf te beleven.

Meer informatie:  https://www.tza.nu/appartement/

Lees ook onze blog over de locaties van TZA.

Probeerservice

Met de Probeerservice van TZA kun je zorgtechnologie lenen, zodat je het zelf kunt uitproberen. Voor meer informatie: https://www.tza.nu/probeerservice/
Wil je weten wat er te leen is? Kijk dan hier: https://tza.thuisleefbieb.nl/ 

Bekijk de video over de Probeerservice: https://youtu.be/UT-xGPzVC1g

Contact

Stuur een mail naar: info@tza.nu of vul het contactformulier in.

Bezoekadres 

Technologie en Zorg Academie
Wethouder Beversstraat 165
7543 BK Enschede
 

Groningen

ZorgThuis Groningen

Groningen

ZorgThuis Noorderpoort is een project dat ervoor moet zorgen dat studenten, professionals en burgers goed voorbereid  zijn op de technologische veranderingen in de zorg. Ze hebben drie fysieke ZorgThuizen gerealiseerd. Locatie Groningen/Appingedam is een beetje een vreemde eend in de bijt. Hier vind je namelijk geen fysiek ZorgThuis. In Groningen  en Appingedam worden in bestaande zorginstellingen en organisaties oefenruimtes gerealiseerd. Dit natuurlijk met hetzelfde doel en dezelfde insteek: informatie geven over de technologieën in de zorg.

Meer informatie: http://www.zorgthuisgroningen.nl/

Contact

Neem contact op via: zorgthuis@noorderpoort.nl.

Bezoekadres

Verlengde Visserstraat 20
9718 JB Groningen

Stadskanaal

ZorgThuis Stadskanaal

Stadskanaal

ZorgThuis Noorderpoort is een project dat ervoor moet zorgen dat studenten, professionals en burgers goed voorbereid  zijn op de technologische veranderingen in de zorg. Ze hebben drie fysieke ZorgThuizen gerealiseerd. In ons pand in Stadskanaal worden door studenten en professionals verschillende voorzieningen gedemonstreerd om zichtbaar te maken wat zorgtechnologie kan betekenen in het langer zelfstandig thuis wonen van mensen (ouderen, mensen met een beperking). Professionals kunnen bij ons terecht om nieuwe kwalificaties op het gebied van zorgtechnologie op te doen. Daarnaast kunnen, door het laagdrempelige karakter van het ZorgThuis, ook andere doelgroepen kennismaken met zorgtechnologie en haar toepassingen. Scholieren, studenten, mantelzorgers en geïnteresseerde burgers zijn dus ook van harte welkom.

Meer informatie: http://www.zorgthuisstadskanaal.nl/

Contact

Neem contact op via: zorgthuisstadskanaal@gmail.com

Bezoekadres

Oude G.W. Spitzenschool
Utrechtselaan 138
9501PW Stadskanaal

Winschoten

ZorgThuis Winschoten

Winschoten

ZorgThuis Noorderpoort is een project dat ervoor moet zorgen dat studenten, professionals en burgers goed voorbereid  zijn op de technologische veranderingen in de zorg. Ze hebben drie fysieke ZorgThuizen gerealiseerd: een realistische omgeving waar zorgtechnologische voorlichtingen en demonstraties worden gegeven. Dit met als doel dat oude mensen en gehandicapten zo lang mogelijk gezond en veilig zelfstandig thuis kunnen blijven wonen.

Meer informatie: http://www.zorgthuisnoorderpoort.nl/

Contact

Neem contact op via: zorgthuis@noorderpoort.nl of vul het contactformulier in.

Bezoekadres

Blijhamsterstraat 11
9671 AS Winschoten

Nijmegen

iXperium Health

Nijmegen

iXperium Health is een initiatief van de opleidingen zorg en welzijn van de HAN, professionals werkzaam in zorg en welzijn en HAN lectoraten. Het is een innovatief lab gericht op technologie in de zorg en welzijn. We werken hier aan (het omgaan met) nieuwe technologie in de zorg en welzijn. We inspireren professionals, laten ze ervaren wat werkt en doen onderzoek naar de effecten van technologie in zorg en welzijn. Studenten, opleiders en professionals uit zorg en welzijn kunnen hier kennismaken met technologie in zorg en welzijn. Laat je inspireren en kom zelf ervaren hoe technologie de zorg en welzijnswerk verandert. We adviseren je graag over implementatie in jouw organisatie of opleiding.

Meer informatie: https://www.ixperium.nl/ixperiums/ixperium-health/

Contact

Neem contact op via 024-3531331 of mail naar: ixperium.health@han.nl

Bezoekadres 

iXperium Health
Kapittelweg 33
6525 EN Nijmegen

 

Den Haag

iZi-woning

Den Haag

Slimme hulpmiddelen voor in huis – is dat iets voor mij? In de iZi-woning in Den Haag zie je meer dan 90 slimme hulpmiddelen die het dagelijks leven veiliger of makkelijker voor je maken. Handig, zeker als je een dagje ouder wordt, een beperking hebt of moeite hebt met dagelijkse dingen als afspraken nakomen, medicijnen innemen of koken. 

Meer informatie en video's: https://technologievoorthuis.nl/izi-woning/

Vanuit de iZi-woning worden ook stadsgesprekken georganiseerd. Daarbij vertelt een gespreksleider samen met studenten en ambassadeurs op locatie over verschillende zorginnovaties. Deelnemers hebben ook de  mogelijkheid om gadgets vast te houden en uit te proberen. Lees meer op: www.technologievoorthuis.nl

 

 

Contact 

Maak een afspraak voor een digitaal of fysiek bezoek aan de woning door het contactformulier in te vullen. Een expert leidt jou dan persoonlijk rond door de woning. Ook kan je met een ervaringsdeskundige praten over technologie en het gebruik ervan.

Bezoekadres

iZi-ervaarwoning
Steenhouwersgaarde 15e
2542 AA Den Haag


 

online

Digitour TZA

online

Je kunt virtueel door de locatie Achterhoek van de Technologie & Zorg Academie (TZA) lopen en een kijkje nemen in de  twee kabinetten en in de kasten vol met zorgtechnologische producten. Hierbij geven ze een toelichting op het gebruik en de bediening. 

Meer informatie: Digitour - TZA - Achterhoek

De Technologie & Zorg Academie (TZA) is een coöperatieve vereniging van (zorg) ondernemers, overheid en onderwijs. Zij bieden (zorg)professionals, producenten en studenten een platform rond innovaties in de zorg, gericht op behoud van zelfstandigheid en zelfredzaamheid in de thuissituatie. Denk aan e-health, domotica en zorg op afstand.  Bij de TZA kun je oefenen, testen en leren werken met zorgtechnologie. Je kunt nu ook online een tour volgen!

Dit is een digitale tour van de fysieke locatie:

TZA Achterhoek
Hutteweg 32
7071 BV Ulft

Lees ook onze blog over de locaties van TZA.

online

Het Beleefhuis

online

Ontdek in het Beleefhuis welke hulpmiddelen je zelf kunt aanschaffen om het wonen en leven veiliger, maar vooral ook makkelijker te maken. De meeste producten kun je gewoon kopen bij de bouwmarkt. Je kunt nu een virtuele tour van het Beleefhuis doen en op verschillende producten in het huis klikken voor meer informatie.

Ga naar de virtuele tour van het Beleefhuis. Je kunt ook het online spreekuur bezoeken.

Contact

Heb je vragen, bel dan naar 06 22 86 01 40 of stuur een mailtje naar hetbeleefhuis@actiumwonen.nl. 

Dit is een virtuele tour van de fysieke locatie:
Actium Beleefhuis
Zwartwatersweg 155
9402 SN Assen

online

Living Lab

online

In het Living Lab Zorgtechnologie kun je zelf ervaren wat bijvoorbeeld een ‘slimme vloer’ doet, of wat een eetrobot voor mensen kan betekenen. Het Living Lab is te bezoeken in VR. 

Living Lab is een inititatief van Gilde Opleidingen en EIZT & ZTL, hét kenniscentrum voor innovatieve zorg en technologie. Meer dan 20 bedrijven stellen er hun nieuwste technologie ter beschikking. Denk aan beeldschermzorg, zorgrobots, sensortechnologie en interactieve spiegels. Apparatuur wordt steeds ‘slimmer’ en kan steeds meer taken van ons overnemen. Soms zelfs onzichtbaar en onmerkbaar. De ontwikkelingen gaan razendsnel. 

Meer informatie: https://www.gildezorgcollege.nl/estafette/living-lab/

Contact

Neem contact op via 088-468 25 18 of vul het contactformulier in.

Dit is een digitale tour van de fysieke locatie:
Living Lab
Kerkeveldlaan 1
6042 JW Roermond

op aanvraag
regio Breda

De Inspiratiebus

op aanvraag, regio Breda

Genieten van het leven. Zo lang mogelijk. Dat is wat iedereen voor zich ziet. Maar hoe dat moet als het allemaal niet meer zo makkelijk gaat, daar denken we nog niet vaak over na. Om mensen nu al na te laten denken over de toekomst is de Inspiratiebus ontwikkeld. In de Inspiratiebus kan men kennis maken met praktische technologie voor alledag. Er zijn handige middelen te vinden om veilig en comfortabel te leven en wonen. Nu en in de toekomst. De Inspiratiebus is een initiatief van Amarant, Avans Hogeschool, gemeente Breda, Nieuwe Veste, Surplus, Thebe en Zorg voor elkaar Breda. Meer informatie en een digitaal kijkje in de bus: https://deinspiratiebus.nl

Contact
De Inspiratiebus kan in Breda en omstreken worden ingehuurd. Neem contact op met Eva Geelen voor meer informatie: EvaGeelen@zorgvoorelkaarbreda.nl

op aanvraag
regio Midden IJssel

Harm's Escape Room

op aanvraag, regio Midden IJssel

Harm's Escape Room is ontwikkeld door Zorggroep Solis in Salland. De Escape Room is een speelse leerervaring voor zorgmedewerkers waarin het draait om persoonlijke zorg en de inzet van technologische toepassingen. De mobiele escape room kan op elke locatie ingezet worden. Hij rouleert tussen de samenwerkende organisaties binnen regio Midden IJssel. Zij verzorgen zelf de begeleiding na een training in de Escape Room.

Meer informatie: www.technologievoorwarmezorg.nl/escaperoom

Lees ook onze blog over dit initiatief.

Contact

Neem contact op via 0570–698 298 of mail naar projectleider Laura Steman: Laura.Steman@zorggroepsolis.nl of: info@healthhub-roden.nl

 

op aanvraag
Landelijk

Mobiele Zorglab

op aanvraag, Landelijk

Het Mobiele Zorglab is een mobiele interactieve leeromgeving. Een plek waarmee we in de wijken bewoners, studenten en het werkveld met elkaar kunnen verbinden. Een plek om zorginnovatie te ervaren en elkaar te ontmoeten. Zorg- en welzijnsprofessionals kunnen op deze manier kennismaken met zorgtechnologie. Het Mobiele Lab is een 12 meter lange zeecontainer welke op locatie wordt geplaatst. Onder begeleiding van een tourleider kunnen zorg- of welzijn professionals hier een indrukwekkende experience doen. Een tour duurt één uur en er zijn per tour maximaal 8 deelnemers mogelijk.

Contact

Inzetbaarheid: Van maandag t/m vrijdag, weekenden in overleg ook mogelijk. Tijden: 7 experiences per dag, start en eindtijden in overleg (meest gebruikte tijden tussen 09.00-16.30).