Folders

Vind je het fijner om door een folder te bladeren dan online te zoeken? Dat kan. We hebben folders gemaakt met thema's zoals zorginnovaties om 'veilig te bewegen' of 'langer thuis te wonen' en nog veel meer. Deze kun je digitaal doorbladeren of uitprinten.

 • Algemene folder: slimme oplossingen in de zorg

  Er zijn veel slimme toepassingen, hulpmiddelen en technieken die je kunnen ondersteunen bij je gezondheid of je zorg. Of kunnen helpen bij het zorgen voor een ander. In deze folder laten we je een paar voorbeelden zien.

 • Langer thuis wonen met innovaties

  Het is fijn om zo lang mogelijk thuis te kunnen wonen, met een veilig gevoel. Ook als je soms wat hulp nodig hebt. Dat kan tegenwoordig heel goed met slimme hulpmiddelen en innovaties. In deze folder geven we je een aantal voorbeelden.

 • Innovaties voor leven met dementie

  Wat voor een ander heel normaal lijkt, is dat voor iemand met dementie vaak niet meer. Alledaagse dingen onthouden, bijvoorbeeld. Nieuwe dingen zijn al helemaal moeilijk,  zoals medicijninname. Er zijn allerlei slimme hulpmiddelen en innovaties voor mensen  met dementie, waaronder geheugensteuntjes. In deze folder geven we  een aantal voorbeelden.

 • Innovaties in de huisartspraktijk

  Het aantal ouderen en chronisch zieken neemt toe en de zorg verschuift van de tweede naar de eerste lijn.  Dat zet druk op de huisarts, de praktijk­ondersteuner en de doktersassistent. De oplossing is niet om harder te werken, maar slimmer. Niet méér, maar ánders en efficiënter.  Zorgtechnologie en innovaties kunnen daarbij helpen: om tijd te winnen, om geld te besparen en om de kwaliteit van zorg te verbeteren. In deze folder geven we een aantal voorbeelden.