Overslaan en naar de inhoud gaan

Alle zakkaartjes in één app

Alle procedures en bestellingen in een app

Zuster houdt smartphone vast met zakkaartjes app

Beeld: iStock, zakkaartjes app

smartphone met zakkaartjes app

Beeld: Frederike Slieker, Albert Schweitzer ziekenhuis

Speciale apps maken het werk van professionals in een ziekenhuis makkelijker en veiliger. Zo is er een app die alle interne procedures op je telefoon of tablet bundelt. Je hebt de traditionele zakkaartjes dan dus niet meer nodig. De zorginstelling voert de eigen kaartjes zelf in de app in. Zijn er updates, dan pas je de kaarten eenvoudig aan. 

Informatie voor zorggebruikers

Met speciale apps kunnen jouw artsen en verpleegkundigen in het ziekenhuis beter, makkelijker en veiliger hun werk doen. Digitaal zoeken ze snel iets op, of bestellen dingen bij. Zo krijg jij de beste zorg, zo snel mogelijk. 

Informatie voor zorgprofessionals

Tijdens je dienst ben je vaak veel op de been en onderweg. Dan is het handig als je even het standaard protocol kunt controleren. Of materiaal bij bestellen wanneer je ziet dat er iets op is. Daar zijn verschillende apps voor, die je dienst gemakkelijker maken.

Overzicht van richtlijnen

Met de Zakkaartjes app heb je alle procedures in je broekzak. In de app zitten verschillende soorten kaarten. Een simpele kaart heeft alleen tekst, een video of afbeelding. Bij een blokkenkaart kun je de informatie splitsen in meerdere afbeeldingen of blokken tekst. Er is ook een stappenkaart om stap voor stap iets uit leggen, een scorekaart om vragen en resultaten te berekenen en een checklist. Tot slot zijn er rekenkaarten. Hiermee maak je infuusberekeningen, BMI-berekeningen en inhoudsberekeningen. 

Speciaal voor palliatieve zorg is er PalliArts. Deze app helpt je om de zorg te bieden die past bij de wensen van jouw patiënt en zijn/haar naasten. Je vindt er o.a. richtlijnen, checklists, formulieren en consultatiemogelijkheden.

Rust in de operatiekamer

App 2 Order vervangt de portofoon bij het bestellen van instrumenten voor de operatiekamer. De app is aan een online systeem gekoppeld. Hiermee bestel je voor, tijdens en na de operatie sneller en gerichter materialen. Dat gaat geruisloos, waardoor het rustiger wordt in de OK. De app verkleint de kans op misverstanden en fouten bij je bestellingen. Ook geeft de app beter inzicht in het instrumentengebruik. Daardoor kan er efficiënter worden besteld en beheerd. Je kunt in de app ook mededelingen versturen of chatten met de instrumentbeheerders. De app is ontwikkeld voor het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis, maar ook beschikbaar voor andere ziekenhuizen. 

Praktische hulp

Voor de Zakkaartjes app kun je op hun website een gratis demo aanvragen.

Wil je een zorginnovatie zoals deze implementeren in je zorginstelling? Voor praktische hulp daarbij, kijk op onze pagina ‘Implementatie’.

Voorbeelden van aanbieders