Antislipsokken: zonder uitglijden het huis door

Veilig van bad naar bed

Voorbeeld van voet met anti-slipsokken, zwemsokken aan

Kreanimo

Antislipsokken hebben rubberen of siliconen patronen op de onderkant van de sok. Hierdoor heb je meer grip op de vloer. Dit zorgt ervoor dat je minder snel uitglijdt. Antislipsokken zien er vaak net zo uit als normale sokken. Hierdoor valt het niet op wanneer je ze draagt. Ze zijn beschikbaar in alle soorten en maten en vele kleuren. Sommige sokken mogen zelfs nat worden. 

De antislipsokken zijn getest door de vlogger van Zorg van Nu, Joyce. Bekijk de video:

Informatie voor zorggebruikers

Ben je minder goed ter been? Met antislipsokken stap je veilig op gladde vloeren zonder uit te glijden. Bijvoorbeeld in de badkamer of keuken. Zo stap je weer zonder angst om uit te glijden door je huis heen.

Er zijn verschillende aanbieders van antislipsokken. Je vind ze bij verschillende winkels zoals thuiszorgwinkels, sokkenwinkels en sportwinkels. Je kunt ook online zoeken op bijvoorbeeld ‘huissloffen’, ‘huissokken’ of ‘yogasokken’. Er zijn ook sokken die nat mogen worden, zoals Sweakers. Deze en andere sokken vind je bijvoorbeeld bij Bol.com of Zwemshop. Je kunt ook online zoeken op ‘zwemsokken’.

Vergoeding

Neem contact op met je zorgverzekeraar wanneer je wilt weten of antislipsokken vergoed worden.

Praktische hulp

Heb je advies of hulp nodig bij het regelen van antislipsokken? Ga dan naar onze pagina ‘Praktische Hulp’. Daar staan links die je hopelijk verder helpen.

 

Informatie voor zorgprofessionals

Met antislipsokken lopen je cliënten minder risico om te vallen. Zo blijven zij ook op gladde vloeren stabiel. Hierdoor hoef je niet meer continu een oogje in het zeil te houden. Ook voorkom je hiermee verwondingen door het vallen.

Praktische hulp

Wil je antislipsokken implementeren in je zorginstelling? Voor praktische hulp daarbij, kijk op onze pagina ‘Implementatie’.

Voorbeelden van aanbieders