Begrijpelijke uitleg voor kinderen met diabetes

Meneer Pienter geeft diabetes informatie

Moeder van kind met diabetes leest meneer pienter boekje

Meneer Pienter

combinatie boekje met app voor kind met diabetes

Meneer Pienter

Kind met diabetes houdt tablet met Meneer Pienter vast

Meneer Pienter

‘Meneer Pienter’ bestaat uit een boekje en een interactieve app, die animaties tot leven brengt. Kinderen met diabetes type 1 krijgen het boekje op de diabetesafdeling in het ziekenhuis. Meneer Pienter beantwoordt op een leuke manier de vragen die kinderen hebben over diabetes type 1. Ze kunnen het boekje bekijken en met een speciale app roepen ze leerzame (Augmented Reality) animaties op.

Bekijk in deze video hoe de voorlichting werkt:

Informatie voor zorggebruikers

Als je jong bent en diabetes type 1 krijgt, staat je wereld op zijn kop. Zo’n diagnose roept veel vragen op over het leven met deze aandoening. Voor jou, maar ook voor je familie. Meneer Pienter geeft antwoord op deze vragen. Op een manier die je begrijpt. Zo leer je hoe je het beste met diabetes kunt omgaan.

Na uitleg in het ziekenhuis mag je het boekje van Meneer Pienter mee naar huis nemen. Thuis kun je er met het gezin verder in lezen.

Vergoeding

Meneer Pienter wordt niet vergoed door zorgverzekeraars.
 

Informatie voor zorgprofessionals

Meneer Pienter helpt jou in de voorlichting naar je patiënten en diens naasten. Want jonge patiënten die de diagnose diabetes type 1 krijgen, weten vaak niet goed wat dit betekent. Meneer Pienter legt hen alles op een laagdrempelige manier uit. Zo leren je patiënt en de familie hoe zij het beste met diabetes omgaan. Hierdoor hoeven ze minder vaak terug te komen voor controle. 

Meneer Pienter is een simpele applicatie, maar dient goed geïntroduceerd te worden. Hierover moeten jij en je collega’s goed ingelicht worden. Hoe kun je het 't beste inzetten? Hoe werkt het? Wie moet het inzetten? Dit kan middels een korte training waarin wordt uitgelegd hoe Meneer Pienter het best ingezet kan worden. 

Praktische hulp

Wil je Meneer Pienter implementeren in je ziekenhuis? Voor praktische hulp daarbij, kijk op onze pagina ‘Implementatie’.

Op dit moment wordt Meneer Pienter alleen in het Zuyderland Ziekenhuis aangeboden, maar binnenkort wellicht ook in andere ziekenhuizen.

Voorbeelden van aanbieders

Meer zorginnovaties voor