Deurbel voor doven en slechthorenden

Deurbel met flitslamp

Deurbel met flitslamp in stopcontact

Deurbel met flitslamp

Een deurbel met flitslamp geeft ook met een flitslicht aan dat er aangebeld wordt. Wanneer iemand op de bel drukt, hoor je gewoon het geluid, maar er gaat ook aan de binnenkant van de deur een lichtje branden. Soms kun je op meerdere plaatsen in huis zo’n lampje plaatsen.

Informatie voor zorggebruikers

Als je doof of slechthorend bent, is het prettig dat je het merkt wanneer er aangebeld wordt.

Weten wie er aanbelt via een lichtflits

De deurbel is draadloos en je plaatst hem buiten. Naast of in plaats van je reguliere deurbel. De ‘ontvanger’ (het onderdeel met het flitslicht) plaats je in een stopcontact op een plek waar je de lamp goed kan zien. Bij sommige systemen krijg je meerdere lampen erbij. Die plaats je op verschillende plekken in je huis, in een stopcontact. Je hoeft dus geen kabels te trekken. Maar er zijn meer mogelijkheden. Bijvoorbeeld een die op batterijen werkt. Ze zijn verkrijgbaar in vrijwel iedere doe het zelf winkel. Of zoek online op ‘deurbel voor slechthorenden’.

Weten wie er aanbelt via een trilling

Er is ook een deurbel die gekoppeld is aan een apparaatje dat trilt. Deze ‘ontvanger’ stop je bijvoorbeeld in je broekzak. Wanneer iemand aanbelt dan voel je de trillingen.  De deurbel met trilling is verkrijgbaar via een audicien of je vindt hem door te zoeken op ‘deurbel met trillingen’.

Vergoeding

Voor zover bekend, worden draadloze schakelaars niet vergoed.

Praktische hulp

Heb je advies of hulp nodig bij het regelen van een deurbel zoals deze? Ga dan naar onze pagina ‘Praktische Hulp’.  Daar staan links die je hopelijk verder helpen. 

Informatie voor zorgprofessionals

Wanneer je langskomt bij ouderen die slechthorend worden of zijn, of mensen die doof zijn, kunnen ze wellicht de deurbel niet of nauwelijks horen. Je kunt hen dan een deurbel met flitslamp of trilling adviseren.

Weten wie er aanbelt via een flitslicht

De deurbel met flitslamp is draadloos. De ontvanger(s) met flitslicht wordt (worden) in een of meerdere stopcontacten geplaatst zodat de bewoner het flitslicht kan zien. Ze zijn eenvoudig verkrijgbaar bij doe-het-zelfwinkels.

Weten wie er aanbelt via een trilling

Een alternatief is een deurbel met een ontvanger die trilt. Deze zijn verkrijgbaar bij de audicien of in verschillende (web)winkels.

Meer zorginnovaties voor