Je balans verbeteren bij evenwichtsproblemen

Stabiel lopen en staan dankzij riem

Een vrouw draagt de BalanceBelt om haar middel

Foto: BalanceBelt

Er bestaat een speciale slimme riem die helpt bij evenwichtsproblemen. Je draagt hem om je middel, over een hemd of shirt. De riem meet welke kant je lichaam op leunt. Raak je uit balans, dan trilt de riem aan de kant waar je naartoe leunt. Zo leer je binnen enkele uren je balans te behouden. 

Informatie voor zorggebruikers

Balans vinden en houden kan lastig zijn wanneer je evenwichtsproblemen hebt. Dankzij de BalanceBelt kun je weer zelfstandig staan en lopen. Zo ben je minder afhankelijk van anderen of loophulpmiddelen en krijg je weer een stukje vrijheid terug. De BalanceBelt werkt op stroom. Hij gaat ongeveer een volle dag mee, daarna moet hij worden opgeladen. Overleg met je behandelaar of de riem geschikt is voor jouw situatie.

Vergoeding

De BalanceBelt wordt niet vergoed door zorgverzekeraars.

Praktische hulp

Op de website van BalanceBelt kun je een test doen om te kijken of de riem bij jouw situatie past. Je krijgt het resultaat van de test via een e-mail. Hierin staat ook waar je de riem kunt testen.

De handleiding van de BalanceBelt (Engels) is ook te vinden op de website van de leverancier.

Heb je advies of hulp nodig bij het regelen van de BalanceBelt? Ga dan naar onze pagina ‘Praktische Hulp’. Daar staan links die je hopelijk verder helpen.

Informatie voor zorgprofessionals

Evenwichtsproblemen hebben een grote impact op het leven van patiënten. De BalanceBelt kan hen helpen bij het vinden van balans. Hierdoor kunnen zij weer zelfstandig staan en lopen. Je patiënten krijgen hierdoor weer een stukje vrijheid terug. Daarnaast voorkomt de riem dat je patiënt valt.

Bekijk met je patiënt of de riem geschikt is voor zijn of haar situatie.

Praktische hulp

Wil je een innovatie als de BalanceBelt implementeren in je zorginstelling? Voor praktische hulp daarbij, kijk op onze pagina 'Implementatie'.

Voorbeelden van aanbieders

Ervaringen

Meer zorginnovaties voor