Opvouwbare scootmobiel

Met deze wielen kom je verder

Vrouw rijdt rond in huis op opvouwbare scootmobiel

Beeld: Zorg van Nu

Vrouw klapt opvouwbare scootmobiel in

Beeld: Zorg van Nu

Vrouw rijdt opvouwbare scootmobiel die lijkt op koffer over de vloer

Beeld: Zorg van Nu

Scootmobielen zijn er tegenwoordig in allerlei soorten en maten. Van hippe, opvouwbare voertuigjes die meegaan in de kofferbak, tot zeer wendbare voor in en om het huis.  

Bekijk in deze video hoe zo’n opvouwbare scootmobiel werkt:

Informatie voor zorggebruikers

Met een opvouwbare scootmobiel blijf je mobiel als je slecht ter been bent. Zo kun je nog altijd zelfstandig op stap. 

Buiten de deur

Een voorbeeld van een opvouwbaar model is de Atto. Deze kan je in elkaar klappen tot het formaat van een compacte rolkoffer. Handig voor als je (nog) kunt reizen met het openbaar vervoer. Een ander voorbeeld is de Rider Stand-N-Ride.

Een zeer stabiel voertuig is de Easy Go. Deze driewieler is een soort kruising van een scootmobiel en een elektrische fiets. Met een paar handelingen verandert het voertuig in een elektrische fiets. Een alternatief is de Scoozy.

In en om het huis

Een voorbeeld van een zeer wendbare rolstoel is de 2KERR. Deze compacte elektrische rolstoel heeft twee wielen. De balanstechniek is gebaseerd op die van de elektrische step Segway. Daardoor is deze rolstoel zeer wendbaar. Handig bijvoorbeeld in een klein huis, maar ook in de openbare ruimte. Ook de Scoozy is zeer wendbaar en is zelfs met één hand te besturen.

Tip: Kijk ook eens naar de "rolstoel en rollator in een".

Vergoeding

Een scootmobiel wordt niet vergoed door een zorgverzekeraar. Mogelijk kom je in aanmerking voor een vergoeding vanuit de wet Wmo. Vraag dat na bij (het Wmo-loket van) je eigen gemeente.

Praktische hulp

Heb je advies of hulp nodig bij het regelen van een opvouwbare scootmobiel? Ga dan naar onze pagina ‘Praktische Hulp’. Daar staan links die je hopelijk verder helpen.

Instructievideo’s over de Scoozy vind je op de gelijknamige website.

Op de website van 2KERR vind je hulp bij het aanvragen van subsidieregelingen.
 

Informatie voor zorgprofessionals

Met een opvouwbare scootmobiel kan je cliënt makkelijker en zelfstandig eropuit. Ook wanneer hij of zij slecht ter been is. 

Praktische hulp

Wil je een zorginnovatie opvouwbare scootmobiel implementeren in je zorginstelling? Voor praktische hulp daarbij, kijk op onze pagina ‘Implementatie’.

Voorbeelden van aanbieders

Disclaimer

Claimt een hulpmiddel een medisch doel te hebben? Dan moet het hulpmiddel, apparaat of de software altijd een geldige CE-markering hebben waaruit blijkt dat het veilig is en aan de correcte regelgeving voldoen. De Inspectie Gezondheidszorg houdt hier toezicht op. Van niet alle hulpmiddelen op deze website is bekend of ze een CE-markering hebben.