Parkinson website

De Parkinson coach als hulpmiddel

Oudere man kijkt op laptop

Beeld: Beth Macdonald via Unsplash

Er bestaat een website waar patiënten met Parkinson alles kunnen regelen. Dit platform voor ‘zelfmanagement’ heeft een aantal functies. Zo kun je er informatie, tips en persoonlijke adviezen vinden. Ook bereiden patiënten er gesprekken met hun behandelaar voor. Erna voert de behandelaar de resultaten in bij het ‘zorgplan’. Daar staat wat er is besproken en wat de plannen voor de toekomst zijn. 

Informatie voor zorggebruikers

Online zelfmanagement helpt je meer grip te krijgen op je aandoening. Je wordt betrokken bij je eigen behandeling en vind er allerlei informatie. Daardoor kunnen de resultaten van je behandeling verbeteren.

Parkinson heeft uiteenlopende symptomen en ze zijn voor niemand hetzelfde. Je symptomen kunnen ook veranderen. Daarnaast krijg je te maken met verschillende zorgverleners die veel informatie met je willen delen. Met SanaCoach Parkinson hou je het overzicht. Ook ontvang je herinneringen voor belangrijke afspraken. Of wanneer je medicatie moet innemen.

 Vraag aan je behandelaar of je gebruik kunt maken van SanaCoach Parkinson.

Informatie voor zorgprofessionals

Een platform voor zelfmanagement kan patiënten met Parkinson helpen grip te krijgen op de ziekte. Je kunt de patiënt meer betrekken bij zijn of haar behandeling. Daarnaast kun jij op afstand zien hoe het met de patiënt gaat. Op elk moment van de dag. Daardoor kunnen de resultaten van de behandeling verbeteren.

Op het platform SanaCoach Parkinson voert je patiënt periodiek in hoe het gaat. SanaCoach Parkinson is onderdeel van het platform SananetOnline, dat een monitor aanbiedt voor zorgverleners. Als zorgprofessional kun je van daaruit de patiënt monitoren, begeleiden en informeren. De patiënt ziet de Parkinson coach website; jij ziet de monitor. Daarin staan alle gegevens van de patiënt. Interessant is ook dat de monitor een vlaggetje laat zien als er risico’s worden gesignaleerd bij patiënten. De patiënt met de meeste of hoogste risico’s verschijnt bovenaan de lijst. Zo kan je snel contact opnemen en vroeg ingrijpen.

Praktische hulp

Wil je SanaCoach Parkinson implementeren in je zorginstelling? Voor praktische hulp daarbij, kijk op onze pagina ‘Implementatie’.

        

Voorbeelden van aanbieders