Overslaan en naar de inhoud gaan

Ervaarlocaties

Overal in het land zijn plekken waar je ervaringen met zorgoplossingen kunt opdoen. Je kunt ze aanraken, uitproberen en ervaren. Je kunt vragen stellen over hoe iets werkt en of het geschikt is voor jouw situatie. Sommige hebben nu online tours. Er zijn ook mobiele ervaarlocaties die je als zorgorganisatie kunt bestellen.

Voor zorgprofessionals

Zorgoplossingen uitproberen en ervaren bij je eigen zorginstelling of event? Kijk naar de mogelijkheden op locatie.

Het Slimste Huis in Alkmaar

Vind ervaarlocaties in de buurt

Op onderstaande locaties vertellen ze je graag meer over de mogelijkheden van verschillende zorgoplossingen en kun je ze vaak voelen en uitproberen. Soms zelfs lenen. Let op: i.v.m. coronamaatregelen zijn veel fysieke locaties tijdelijk gesloten of alleen onder bepaalde voorwaarden te bezoeken. Alternatieven: doe een online ervaring of boek eentje op locatie bij je eigen zorginstelling.

 

Ervaarlocaties

Plaats Type Beschrijving

online

ervaren

Digitour TZA

De Technologie & Zorg Academie (TZA) is een coöperatieve vereniging van (zorg) ondernemers, overheid en onderwijs. Zij bieden (zorg)professionals, producenten en studenten een platform rond innovaties in de zorg, gericht op behoud van zelfstandigheid en zelfredzaamheid in de thuissituatie. Denk aan e-health, domotica en zorg op afstand.  Bij de TZA kun je oefenen, testen en leren werken met zorgtechnologie. Je kunt nu ook online een tour volgen!

Meer informatie: www.tza.nu/digitour

Dit is een digitale tour van de fysieke locatie:
Technologie en Zorg Academie
Wethouder Beversstraat 165
7543 BK Enschede

Lees ook onze blog over de ervaarlocaties van TZA.

online

ervaren

Living Lab

Living Lab is een inititatief van Gilde Opleidingen en EIZT & ZTL, hét kenniscentrum voor innovatieve zorg en technologie. Meer dan 20 bedrijven stellen er hun nieuwste technologie ter beschikking. Denk aan beeldschermzorg, zorgrobots, sensortechnologie en interactieve spiegels. Apparatuur wordt steeds ‘slimmer’ en kan steeds meer taken van ons overnemen. Soms zelfs onzichtbaar en onmerkbaar. De ontwikkelingen gaan razendsnel. Daarom is het Living Lab Zorgtechnologie ingericht. In het Lab kun je zelf ervaren wat bijvoorbeeld een ‘slimme vloer’ doet, of wat een eetrobot voor mensen kan betekenen.

Het Living Lab is nu in virtual reality te bezoeken.
Meer informatie: https://www.gildezorgcollege.nl/estafette/living-lab/

Contact

Neem contact op via 088-468 25 18 of vul het contactformulier in.

Dit is een digitale tour van de fysieke locatie:
Living Lab
Kerkeveldlaan 1
6042 JW Roermond

online

ervaren

Het Beleefhuis

Ontdek in het Beleefhuis welke hulpmiddelen je zelf kunt aanschaffen om het wonen en leven veiliger, maar vooral ook makkelijker te maken. De meeste producten kun je gewoon kopen bij de bouwmarkt. Je kunt nu een virtuele tour van het Beleefhuis doen en op verschillende producten in het huis klikken voor meer informatie.

Ga naar de virtuele tour van het Beleefhuis. Je kunt ook het online spreekuur bezoeken.

Contact

Heb je vragen, bel dan naar 06 22 86 01 40 of stuur een mailtje naar hetbeleefhuis@actiumwonen.nl. 

Dit is een virtuele tour van de fysieke locatie:
Actium Beleefhuis
Zwartwatersweg 155
9402 SN Assen

Alkmaar

ervaren

Het Slimste Huis

In Het Slimste Huis kun je veel mogelijkheden om een slimme woning te realiseren bekijken en beleven. Aanpassingen hoeven niet per se duur of ingewikkeld te zijn; soms is een slimme, kleine aanpassing de oplossing voor een groot probleem. In Het Slimste Huis worden diverse oplossingen gedemonstreerd.

Meer informatie:  www.slimstehuis.nl/pages/bezoekersinfo.php

Contact

Als wij onze deuren weer mogen openen is dat op: dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 en zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. Je bent dan welkom na het maken van een afspraak via het boekingssysteem. Voor informatie neem contact op via 088-310 0 410 of mail naar: info@slimstehuis.nl

Bezoekadres

Ringers winkelcentrum (eerste etage, naast Mediamarkt)
Noorderkade 173
1823 CJ Alkmaar
 

Almelo

ervaren / uitlenen

Living Lab Aveleijn

Bij het Living Lab komen cliënten bij elkaar om de nieuwste zorgtechnologie te testen en te beoordelen. Zo ervaren zij zelf hoe technologie werkt en toegepast kan worden in de zorg. Deze kennis zetten zij in om anderen binnen Aveleijn te adviseren en wegwijs te maken. Het Living Lab is te bezoeken door iedereen die het leuk vindt om met zorgtechnologie bezig te zijn. Het Living Lab beschikt ook over een Uitleenservice. Deze producten kun je gratis proberen op jouw locatie.

Meer informatie: www.aveleijn.nl/locaties/living-lab

Contact

Op afspraak is het mogelijk om een kijkje te nemen bij het Living Lab. Op dinsdag, donderdag en vrijdag is het Living Lab geopend van 8.30 - 15.30 uur.  Op aanvraag komen wij op locaties langs om uitleg te geven over de verschillende innovatieve producten. Neem contact op via 06-10019169 of innovatie@aveleijn.nl.

Bezoekadres

Living Lab Aveleijn
Bellavistastraat 1
7604 AD Almelo

 

Amersfoort

ervaren

Future Care Lab

In het Future Care Lab in Amersfoort kan iedereen ervaren hoe zorgtechnologie bij kan dragen aan meer eigen regie en zelfredzaamheid. In het lab wordt zichtbaar en tastbaar hoe technologie kan helpen om langer zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. 

Meer informatie: https://www.rocmn.nl/over-roc-midden-nederland/future-care-labs/future-care-lab-op-de-disketteweg-amersfoort

Contact

Het Future Care Lab bevindt zich in het Campus Connect Center van ROC Midden Nederland.  Bel voor informatie met Esther Marskamp (projectleider Future Care Lab Amersfoort) op 06-40228648 of mail naar: livinglab@rocmn.nl

Bezoekadres

ROC Midden Nederland
Disketteweg 2-4
3821 AR Amersfoort


 

 

Assen

ervaren

Het Beleefhuis

Ontdek met verschillende routes in het Beleefhuis welke hulpmiddelen je zelf kunt aanschaffen om het wonen en leven veiliger, maar vooral ook makkelijker te maken. In het Beleefhuis kun je op een laagdrempelige manier woningaanpassingen uitproberen en meteen ervaren of het iets voor je is. Alle producten worden gepresenteerd in een reguliere gezinswoning. Hierdoor komt de situatie in het Beleefhuis zoveel mogelijk overeen met je eigen huis. De meeste producten kunt u gewoon kopen bij de bouwmarkt. Er zijn gespecialiseerde medewerkers aanwezig om te adviseren, rond te leiden door de woning en vragen te beantwoorden.

Meer informatie: www.actiumwonen.nl/beleefhuis

Contact

Als de fysieke locatie weer open is dan is het voor bezoekers geopend op maandag, dinsdag en donderdag van 9.00 tot 16.30 uur. Tijdens deze dagen kun je zonder afspraak en kosteloos binnenlopen. Momenteel is er een virtuele tour van het Beleefhuis.

Voor vragen kun je contact opnemen via hetbeleefhuis@actiumwonen.nl of 0592 400 11. 

Bezoekadres

Actium Beleefhuis
Zwartwatersweg 155
9402 SN Assen

 

Baarn

ervaren / uitlenen

Zorg Innovatie Huis

Het Zorg Innovatie Huis heeft een workshop voor (zorg)professionals ontwikkeld. Het doel van de workshop is om zorgprofessionals mee te nemen in de wereld van sociale en technologische innovaties en met name de impact daarvan op de cliënt en zijn omgeving. In dit huis kan het dagelijkse leven met behulp van zorgtechnologie op een laagdrempelige manier worden getest en ervaren. Zorgprofessionals en cliënten kunnen een aantal van de innovaties lenen om te onderzoeken wat de toegevoegde waarde in de eigen werk- of leefomgeving is. 

Meer informatie: https://zorginnovatiehuis.nl 

Contact

Neem contact op via 085-0214040 of mail naar: zorginnovatiehuis@amaris.nl

Bezoekadres

Zorginnovatiehuis
Tromplaan 41
3742 AB Baarn

 

Bergen op Zoom

ervaren

Huis van Morgen

In het Huis van Morgen vind je nieuwe, innovatieve producten en diensten die zorgen voor meer gemak en comfort in de thuissituatie. Maar ook toepassingen waarmee je je gezondheid kunt monitoren, zodat je weet wanneer je hulp moet inschakelen. Veel van deze producten zijn nog onbekend bij het grote publiek. 

Meer informatie: www.huis-van-morgen.nl

NB. Zorg van Nu heeft een serie filmpjes opgenomen bij het Huis van Morgen.

Contact

Het Huis van Morgen is iedere werkdag op afspraak te bezoeken. Openingstijden ma. t/m vr. : 09.00-16.00 uur. Voor het maken van een afspraak mag je gebruik maken van het contactformulier, bellen met 06-428 72237 of mailen naar: info@huis-van-morgen.nl

Bezoekadres

Zuid-Oostsingel 21
4611 BB Bergen op Zoom

Breda

ervaren

GET-lab Avans Hogeschool

In het GET-lab van Avans Hogeschool ervaren zorgverleners hoe je technologie op en waardevolle manier inzet in de zorg voor bijvoorbeeld ouderen. Kom met je collega's op bezoek in het GET-lab en ga aan de slag met de technologieën. Naast studenten en zorgprofessionals zijn ook vrijwilligers uit de zorg welkom in de lab.

Meer informatie: www.avans.nl/onderzoek/projecten/detail/get-lab

Contact

Neem voor een afspraak contact op via 088-5277500 of mail naar: GET-LAB@avans.nl.

Bezoekadres

Avans Hogeschool
Hogeschoollaan 1
4818 CR Breda

 

Delft

samenwerken

Medical Delta Living Labs

Medical Delta Living Labs vormen een cruciale schakel in de zorginnovatieketen. Ze testen kansrijke technologische oplossingen voor de zorg van bedrijven en zorginstellingen in reële omgevingen met zorgprofessionals en patiënten. Praktijkvragen vormen de basis voor de publiek-private projecten die de living labs oppakken. Kenmerkend is de interdisciplinaire aanpak: gezondheidslectoren werken samen met technologielectoren van andere hogescholen. Zij doen hun onderzoek samen met eindgebruikers, zorginstellingen en bedrijven, waarmee de living labs een maatschappelijke en economische impact hebben op de regio. Ook slaan de living labs een brug naar de onderzoeken aan de academische kennisinstellingen van Medical Delta.

Meer informatie: www.medicaldelta.nl/living-labs-field-labs

Contact

Neem contact op via 06-249 289 19 of mail naar info@medicaldelta.nl

Bezoekadres

Huismansingel 4
2629 JH Delft
Nederland

 

Den Haag

ervaren

iZi-woning

Slimme hulpmiddelen voor in huis – is dat iets voor mij? In de iZi-woning in Den Haag zie je meer dan 90 slimme hulpmiddelen die het dagelijks leven veiliger of makkelijker voor je maken. Handig, zeker als je een dagje ouder wordt, een beperking hebt of moeite hebt met dagelijkse dingen als afspraken nakomen, medicijnen innemen of koken.

Meer informatie en video's: https://technologievoorthuis.nl/izi-woning/

Contact 

Maak een afspraak voor een digitaal of fysiek bezoek aan de woning door het contactformulier in te vullen. Een expert leidt jou dan persoonlijk rond door de woning. Ook kan je met een ervaringsdeskundige praten over technologie en het gebruik ervan.

Bezoekadres

iZi-ervaarwoning
Steenhouwersgaarde 15e
2542 AA Den Haag


 

Den Haag

informatie

InnovatieLab HagaZiekenhuis

In deze tijd is enorm veel mogelijk om patiënten optimale zorg te geven. Maar hoe verbind je in een ziekenhuis al die kennis en ideeën? Niet alleen in huis, maar ook tussen onze innovators en de buitenwereld? Om dat voor elkaar te krijgen, opende het HagaZiekenhuis het InnovatieLab. Midden in het huis, makkelijk bereikbaar voor patiënten, bezoekers en medewerkers. Een plek waar kennis en kunde samenkomen en inspiratiesessies druk bezocht worden.

Meer informatie: https://www.hagaziekenhuis.nl/hagaacademie/innovatielab/

Bezoekadres

HagaZiekenhuis
Els Borst-Eilersplein 275
2545 AA Den Haag

Doetinchem

ervaren

Beleefhuis van Zlimthuis

Zlimthuis heeft het Beleefhuis ontwikkeld om mensen langer zelfstandig thuis te kunnen laten wonen. Dit is een demonstratiewoning waarin je je grondig en eenvoudig kunt oriënteren op ‘slimme’ producten en diensten op het gebied van zelfredzaamheid in huis. Je kunt je laten inspireren en adviseren over woningaanpassingen die je langer comfortabel en veilig thuis laten verblijven.

Meer informatie: https://zlimthuis.nl/beleefhuis/

Contact

Maak een afspraak door te bellen via 088–17 17 370 van ma t/m vr: 09:00 – 17:00 uur of vul het contactformulier in. Of stuur een mail naar: klantenservice@zlimthuis.nl

Bezoekadres

Zlimthuis Doetinchem
‘t Brewinc
IJsselkade 17
7001 AN Doetinchem
 

Dronten

ervaren

Belevingswoning Dronten

Er gaat niets boven prettig en comfortabel wonen in een huis waar u zich thuis voelt. Ook als u minder zelfredzaam bent. Voldoet uw woning nog aan uw wensen? Is het beter iets te veranderen of is het goed te verhuizen naar een huis dat beter past? Breng een bezoek aan de Belevingswoning om hier antwoord op te krijgen.

Meer informatie: www.ofw.nl/belevingswoning

Contact

Maak een afspraak via 0321-38 55 00 met de Belevingsgids of mail naar belevingswoning@ofw.nl . De Belevingsgids gaat graag met u in gesprek over de mogelijkheden om uw woongeluk te vergroten. Iedere dinsdagmiddag is de woning geopend voor open inloop.

Bezoekadres

Galjoenstraat 39
8251 XW Dronten

Enschede

ervaren / uitlenen

Zorg van Nu Twente / Living Lab TZA

Zorg van Nu en TZA zijn een samenwerking aangegaan om zorgoplossingen fysiek te ervaren. De Technologie & Zorg Academie Achterhoek (TZA) is het innovatieve leerwerk-, test- en oefencentrum op het gebied van zorgtechnologie en toepassingen. Zij zijn een coöperatieve vereniging van (zorg) ondernemers, overheid en onderwijs.  Het Living Lab Enschede van TZA is een leer- werkomgeving, waar (kwetsbare) burgers, studenten, professionals en mantelzorgers laagdrempelig kennis kunnen maken met zorg-technologische ontwikkelingen, technieken en apparatuur, die onder andere het (langer) zelfstandig blijven wonen ondersteunen en personaliseren. In deze vernieuwende omgeving kunnen zij kennis maken met ontwikkelingen en trends. Bezoek het Appartement om zelf te beleven.

Meer informatie:  https://www.tza.nu/appartement/

Met de Probeerservice van TZA kun je zorgtechnologie lenen, zodat je het zelf kunt uitproberen. Voor meer informatie: https://www.tza.nu/probeerservice/
Wil je weten wat er te leen is? Kijk dan hier: https://tza.auralibrary.nl/auraicx.aspx 

Lees ook onze blog over de ervaarlocaties van TZA.

Contact

Stuur een mail naar: info@tza.nu of vul het contactformulier in.

Bezoekadres 

Technologie en Zorg Academie
Wethouder Beversstraat 165
7543 BK Enschede
 

Groningen

uitlenen

SlimoTheek

De SlimoTheek is een uitleenpunt van slimme technologie om langer thuis te wonen. Ouderen, hun mantelzorgers en professionals in zorg en welzijn kunnen gratis (voor inwoners van de gemeente Groningen) slimme technologie lenen om het in het dagelijks leven uit te proberen. Bij kleine opstartproblemen voorziet de SlimoTheek in hulp-aan-huis door een getraind netwerk van vrijwilligers. Na de uitleenperiode kan het product aangeschaft worden of teruggegeven worden aan de SlimoTheek.

Meer informatie: www.generatiethuis.nl/wat-is/slimotheek/locatie-groningen/

Contact

Om langs te komen, maak  een afspraak met Thuiszorg Comfort. Bel tijdens kantooruren 050-525 3121 of  mail receptie@thuiszorgcomfort.nl

Bezoekadres

Vondelflat 
Vondellaan 77
9721 LC Groningen

Openingstijden: maandag t/m vrijdag,10:00 – 16:00 uur

Groningen

ervaren

ZorgThuis Groningen

ZorgThuis Noorderpoort is een project dat ervoor moet zorgen dat studenten, professionals en burgers goed voorbereid  zijn op de technologische veranderingen in de zorg. Ze hebben drie fysieke ZorgThuizen gerealiseerd. Locatie Groningen/Appingedam is een beetje een vreemde eend in de bijt. Hier vind je namelijk geen fysiek ZorgThuis. In Groningen  en Appingedam worden in bestaande zorginstellingen en organisaties oefenruimtes gerealiseerd. Dit natuurlijk met hetzelfde doel en dezelfde insteek: informatie geven over de technologieën in de zorg.

Meer informatie: http://www.zorgthuisgroningen.nl/

Contact

Neem contact op via: zorgthuis@noorderpoort.nl of vul het contactformulier in.

Bezoekadres

Verlengde Visserstraat 20
9718 JB Groningen

Hoofddorp

uitlenen

SlimoTheek

De SlimoTheek is een uitleenpunt van slimme technologie om langer thuis te wonen. Ouderen, hun mantelzorgers en professionals in zorg en welzijn kunnen gratis (voor inwoners van gemeente Haarlemmermeer) slimme technologie lenen om het in het dagelijks leven uit te proberen. Bij kleine opstartproblemen voorziet de SlimoTheek in hulp-aan-huis door een getraind netwerk van vrijwilligers. Na de uitleenperiode kan het product aangeschaft worden of teruggegeven worden aan de SlimoTheek.

Meer informatie: https://www.generatiethuis.nl/wat-is/slimotheek/locatie-haarlemmermeer/

Contact

Onze wijkverpleegkundigen zijn aanwezig op:
Dinsdag 10:00 tot 12:00 uur
Donderdag 15:00 tot 17:00 uur

E-mail: slimotheek@haarlemmermeer.nl

Bezoekadres

Bibliotheek Centrale Hoofddorp
Raadhuisplein 7
2132 TZ Hoofddorp

Nijmegen

leren

iXperium Health

iXperium Health is een initiatief van de opleidingen zorg en welzijn van de HAN, professionals werkzaam in zorg en welzijn en HAN lectoraten. Het is een innovatief lab gericht op technologie in de zorg en welzijn. We werken hier aan (het omgaan met) nieuwe technologie in de zorg en welzijn. We inspireren professionals, laten ze ervaren wat werkt en doen onderzoek naar de effecten van technologie in zorg en welzijn. Studenten, opleiders en professionals uit zorg en welzijn kunnen hier kennismaken met technologie in zorg en welzijn. Laat je inspireren en kom zelf ervaren hoe technologie de zorg en welzijnswerk verandert. We adviseren je graag over implementatie in jouw organisatie of opleiding.

Meer informatie: https://www.ixperium.nl/ixperiums/ixperium-health/

Contact

Neem contact op via 024-3531331 of mail naar: ixperium.health@han.nl

Bezoekadres 

iXperium Health
Kapittelweg 33
6525 EN Nijmegen

 

Panningen

ervaren

Huis van Morgen

Het Huis van Morgen is een laagdrempelig inloophuis. Een normale eengezinswoning, waar technologische hulpmiddelen en eenvoudige aanpassingen in de woning zijn aangebracht. Handige slimmigheden en praktische toepassingen die je ter plekke kunt uitproberen. Zo kun je zelf zien en ervaren wat er zoal mogelijk is.

Meer informatie: huisvanmorgen.nu/het-huis

Contact

Je kunt vrijblijvend het Huis van Morgen bezoeken op donderdagmiddag van 14.00 – 16.00 uur, met uitzondering van feestdagen en schoolvakanties. Rondleidingen zijn ook mogelijk. Als je op een ander tijdstip of met een groep het Huis wilt bezoeken, of je hebt een andere vraag, vul dan het contactformulier in. 

Bezoekadres

Stichting Huis van Morgen
Bernhardstraat 4
5981 XP Panningen

Roden

samenwerken

Health Hub Roden

Technologie kan een belangrijke bijdrage leveren aan het oplossen van deze vraagstukken, mits het goed aansluit bij de vraag en op de juiste manier wordt geïmplementeerd.  Dat gebeurt bij Health Hub Roden waar dagelijks studenten, bedrijven en (maatschappelijke, medische en zorg) organisaties samenwerken aan veelbelovende innovatie-projecten. Health Hub Roden heeft daarvoor twee volwaardige, professioneel ingerichte laboratoria. 

Meer informatie: https://healthhub-roden.nl/laboratoria

Contact

Ben je geïnteresseerd in het gebruik van onze laboratoria? Neem dan contact op met de coördinator van de laboratoria, Goos Linde. Neem voor algemene informatie contact op via het contactformulier of mail naar info@healthhub-roden.nl

Bezoekadres

1e Energieweg 13
 9301 LK Roden
 

 

 

Rotterdam

ervaren

Zorg van Nu Rotterdam

Zorg van Nu en het Albeda Zorgcollege zijn een samenwerking aangegaan om zorgoplossingen fysiek te ervaren. In het Albeda College is een ruimte ingericht over zorgtechnologie waar studenten, zorgprofessionals en cliënten informatie en advies kunnen krijgen over zorgtechnologie. Er worden (online)bijeenkomsten gegeven voor studenten niveau 2, 3 en 4 Zorg en voor studenten opleiding Maatschappelijke zorg. Zorginstellingen en particulieren kunnen een bezoek inplannen.

Meer informatie: Albeda College

Contact

Wil je op afspraak langskomen? Neem contact op met met Arjan van den Broek van het
A.vandenBroek@albeda.nl

Bezoekadres

Albeda College
Rosestraat 1101
3071 AL Rotterdam

 

Rotterdam

ervaren

Comfortwoning Prins Alexander

In de Comfortwoning maak je kennis met (technologische) oplossingen waardoor je langer zelfstandig thuis kunt blijven wonen. Veel producten waarvan je zegt: “dat is handig, nooit aan gedacht!” Breng een bezoek aan de Comfortwoning Prins Alexander. Vrijwilligers leiden je rond en geven uitleg over de producten.

Meer informatie: www.comfortwoning.com/prins-alexander

Contact

Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 10:00 tot 16:00 via 06-58 90 35 07 of gebruik het afsprakenformulier.

Bezoekadres

Wooncentrum Helga
Hendrick Staetsweg 17
3067 VM Rotterdam


 

Stadskanaal

ervaren

ZorgThuis Stadskanaal

ZorgThuis Noorderpoort is een project dat ervoor moet zorgen dat studenten, professionals en burgers goed voorbereid  zijn op de technologische veranderingen in de zorg. Ze hebben drie fysieke ZorgThuizen gerealiseerd. In ons pand in Stadskanaal worden door studenten en professionals verschillende voorzieningen gedemonstreerd om zichtbaar te maken wat zorgtechnologie kan betekenen in het langer zelfstandig thuis wonen van mensen (ouderen, mensen met een beperking). Professionals kunnen bij ons terecht om nieuwe kwalificaties op het gebied van zorgtechnologie op te doen. Daarnaast kunnen, door het laagdrempelige karakter van het ZorgThuis, ook andere doelgroepen kennismaken met zorgtechnologie en haar toepassingen. Scholieren, studenten, mantelzorgers en geïnteresseerde burgers zijn dus ook van harte welkom.

Meer informatie: http://www.zorgthuisstadskanaal.nl/

Contact

Neem contact op via: zorgthuisstadskanaal@gmail.com

Bezoekadres

Oude G.W. Spitzenschool
Utrechtselaan 138
9501PW Stadskanaal

Ulft

ervaren / uitlenen

Zorg van Nu Achterhoek / Living Lab TZA

Zorg van Nu en TZA zijn een samenwerking aangegaan om zorgoplossingen fysiek te ervaren. De Technologie & Zorg Academie Achterhoek (TZA) is het innovatieve leerwerk-, test- en oefencentrum op het gebied van zorgtechnologie en toepassingen. Zij zijn een coöperatieve vereniging van (zorg) ondernemers, overheid en onderwijs.  Zij bieden (zorg)professionals, producenten en studenten een platform rond innovaties in de zorg, gericht op behoud van zelfstandigheid en zelfredzaamheid in de thuissituatie. Denk aan e-health, domotica en zorg op afstand.  Bij de TZA kun je oefenen, testen en leren werken met zorgtechnologie. Bezoek het Appartement om zelf te beleven.

Meer informatie: https://www.tza-achterhoek.nu/appartement/

Met de Probeerservice van TZA kun je zorgtechnologie lenen, zodat je het zelf kunt uitproberen. Voor meer informatie: https://www.tza-achterhoek.nu/probeerservice/
Wil je weten wat er te leen is? Kijk dan hier: https://tza.auralibrary.nl/auraicx.aspx 

Lees ook onze blog over de ervaarlocaties van TZA.

Contact

Stuur een e-mail: info@tza-achterhoek.nu of gebruik het contactformulier.

Bezoekadres

TZA Achterhoek
Hutteweg 32
7071 BV Ulft

Utrecht

ervaren

Future Care Labs

ROC Midden Nederland heeft aan de Vondellaan in Utrecht de Future Care Labs ontwikkeld: het Learning lab, het Technology lab en het Experience Lab. In de Labs kunnen onze studenten en de huidige zorg- en welzijn professionals kennis maken met de zorg en de nieuwe technologieën. 

Meer informatie: https://www.rocmn.nl/over-roc-midden-nederland/future-care-labs/future-care-labs-op-de-vondellaan

Contact

Boek een afspraak via het contactformulier of neem contact op via 030-754 67 16. Check de agenda voor alle activiteiten van het Future Care Lab.

Bezoekadres

ROC Midden Nederland
Vondellaan 174
3521 GH Utrecht    

 

Utrecht

ervaren

Vitaliteitslab

ROC Midden Nederland leidt studenten op met de visie van Positieve Gezondheid. Door anders naar gezondheid te kijken kunnen zij de regie nemen over hun eigen gezondheid. En zijn zij in staat anderen te coachen in een gezonde leefstijl. Bij het Vitaliteitslab in stadion Galgenwaard kunnen professionals, studenten en bewoners van Utrecht ervaren hoe de aanpak van Positieve Gezondheid hun eigen leven en dat van de mensen om hen heen kan beïnvloeden.

Meer informatie: https://www.rocmn.nl/vitaliteitslab

Contact

Neem contact op via 030-754 75 16 of mail naar vitaliteit@rocmn.nl

Bezoekadres

Stadion Galgenwaard
Herculesplein 315
3584 AA Utrecht

 

Winschoten

ervaren

ZorgThuis Winschoten

ZorgThuis Noorderpoort is een project dat ervoor moet zorgen dat studenten, professionals en burgers goed voorbereid  zijn op de technologische veranderingen in de zorg. Ze hebben drie fysieke ZorgThuizen gerealiseerd: een realistische omgeving waar zorgtechnologische voorlichtingen en demonstraties worden gegeven. Dit met als doel dat oude mensen en gehandicapten zo lang mogelijk gezond en veilig zelfstandig thuis kunnen blijven wonen.

Meer informatie: http://www.zorgthuisnoorderpoort.nl/

Contact

Neem contact op via: zorgthuis@noorderpoort.nl of vul het contactformulier in.

Bezoekadres

Blijhamsterstraat 11
9671 AS Winschoten

Zaandam

uitlenen

SlimoTheek

De SlimoTheek is een uitleenpunt van slimme technologie om langer thuis te wonen. Ouderen, hun mantelzorgers en professionals in zorg en welzijn kunnen gratis (voor inwoners van Zaanstad) slimme technologie lenen om het in het dagelijks leven uit te proberen. Bij kleine opstartproblemen voorziet de SlimoTheek in hulp-aan-huis door een getraind netwerk van vrijwilligers. Na de uitleenperiode kan het product aangeschaft worden of teruggegeven worden aan de SlimoTheek.

Meer informatie: www.generatiethuis.nl/wat-is/slimotheek/locatie-zaanstad/

Contact

Wijkverpleegkundigen helpen u graag verder met informatie en advies.  Zij verzorgen ook de uitleen van producten om te testen of dit product bij u past. Onze specialisten zijn
aanwezig op: Donderdag 14:00 tot 16:00 uur

E-mail: zaanstad@slimotheek.nl

Bezoekadres

De Bieb in de Zaanstreek
Westzijde 170a
1506 EK Zaandam

Op locatie

Hieronder vind je mobiele ervaarlocaties die je als zorgorganisatie op locatie kunt bestellen.

Regio Beschrijving

Landelijk

Infotruck TZA

Een open dag of themaweek? Een bijeenkomst voor (aanstaande) zorgprofessionals? Of wil je een workshop of training over zorgtechnologie bij jou op locatie? Daarvoor boek je de Infotruck van TZA. Een grote expositie- en workshopruimte in een oplegger. Met allerlei producten om te testen. Maximale leenperiode: 1 week.

Meer informatie: https://www.tza.nu/infotruck/

Lees ook onze blog over de ervaarlocaties van TZA.

Contact

Heb je vragen? Neem contact op met onze Coördinator Living Lab, Erik Derkink: e.derkink@tza.nu

 

Landelijk

Mobiele Zorglab

Het Mobiele Zorglab is een mobiele interactieve leeromgeving. Een plek waarmee we in de wijken bewoners, studenten en het werkveld met elkaar kunnen verbinden. Een plek om zorginnovatie te ervaren en elkaar te ontmoeten. Zorg- en welzijnsprofessionals kunnen op deze manier kennismaken met zorgtechnologie. Het Mobiele Lab is een 12 meter lange zeecontainer welke op locatie wordt geplaatst. Onder begeleiding van een tourleider kunnen zorg- of welzijn professionals hier een indrukwekkende experience doen. Een tour duurt één uur en er zijn per tour maximaal 8 deelnemers mogelijk.

Meer informatie: https://www.rocmn.nl/over-roc-midden-nederland/future-care-labs/mobiele-zorglab

Contact

Inzetbaarheid: Van maandag t/m vrijdag, weekenden in overleg ook mogelijk. Tijden: 7 experiences per dag, start en eindtijden in overleg (meest gebruikte tijden tussen 09.00-16.30). Boek het mobiele zorglab via het contactformulier

regio Arnhem, Nijmegen en Land van Cuijk

Our House on Wheels

‘Our House on Wheels’ is een rijdende experimenteer bus op het gebied van technologie voor zorg en welzijn. Hierbij staan de 4 O’s centraal (ook wel de vier wielen waar de bus op rijdt): Ontmoeten, Ontdekken, Onderzoeken en Ontwikkelen. Technische zorg en welzijn producten kunnen worden uitgeprobeerd. Dit op gewenste locaties binnen regio Arnhem, Nijmegen en Land van Cuijk.

Meer informatie: https://www.techadoptie.nl/our-house-on-wheels/

Contact

 Neem contact op met het Tech@dpotie team via: info@techadoptie.nl

regio Midden IJssel

Harm's Escape Room

Harm's Escape Room is ontwikkeld door Zorggroep Solis in Salland. De Escape Room is een speelse leerervaring voor zorgmedewerkers waarin het draait om persoonlijke zorg en de inzet van technologische toepassingen. De mobiele escape room kan op elke locatie ingezet worden. Hij rouleert tussen de samenwerkende organisaties binnen regio Midden IJssel. Zij verzorgen zelf de begeleiding na een training in de Escape Room.

Meer informatie: www.technologievoorwarmezorg.nl/escaperoom

Lees ook onze blog over dit initiatief.

Contact

Neem contact op via 0570–698 298 of mail naar projectleider Laura Steman: Laura.Steman@zorggroepsolis.nl of: info@healthhub-roden.nl