Hulp bij stoppen met roken

Apps die helpen bij het opgeven van de sigaret

Jongen breekt sigaret door middenscreenshot van Kwit smoking is a game

Stoppen met roken is moeilijk. Dat weet iedereen die het ooit heeft gedaan of geprobeerd. Maar het wordt een stuk makkelijker met de juiste ondersteuning, bijvoorbeeld in de vorm van een goede app. Zo'n app geeft je tips en advies om je te helpen het stoppen vol te houden. Ze laten bijvoorbeeld zien hoeveel geld je al bespaard hebt of hoe je longfuncties, zuurstofwaarden en hartslag verbeteren.

Voor wie?

Iedereen die graag wil stoppen met roken.  

Hoe werkt het?

Veel apps die je helpen bij het stoppen met roken werken met doelen en mijlpalen die je kunt behalen. Als je aangeeft hoeveel je normaal gesproken rookte, krijg je bijvoorbeeld een melding wanneer je 50 sigaretten niet hebt gerookt, €100,- hebt bespaard of alle nicotine uit je lichaam is. Een voorbeeld van een app is Kwit. Kwit benadert stoppen met roken als een game: hoe langer je gestopt bent, hoe meer levels je omhoogklimt. De meeste apps geven de mogelijkheid om je mijlpalen te delen via social media, zodat je ook aan je vrienden kunt laten zien dat je goed bezig bent.

De Stoptober app biedt naast statistieken en mijlpalen ook de mogelijkheid om met andere gebruikers van de app te chatten. Zo kun je tips uitwisselen, advies vragen en steun zoeken wanneer je in de verleiding komt om een sigaret op te steken. Ook de app QuitNow! heeft deze opties.

Vind je het lastig om in één keer te stoppen? Met de app Smoke Revoke verleng je elke keer de tijd tussen twee sigaretten, waardoor je lichaam langzaam kan ontwennen aan je nicotinebehoefte. Je kunt in de app zelf aangeven hoe lang je erover wil doen om te stoppen en dan maakt de app automatisch een stopschema. Ook My Quitbuddy werkt op deze manier.

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid

Aanbieders

  • Kwit is gratis te downloaden voor iOS (App Store) en Android (Play Store)
  • QuitNow! is gratis te downloaden voor iOS (App Store) en Android (Play Store)
  • Stoppen Met Roken is gratis te downloaden voor Android (Play Store)
  • Smoke Revoke is gratis te downloaden voor iOS (App Store)
  • De Stoptober app download je gratis voor Android (Play Store)

Meer apps kun je vinden door als zoekwoord ‘stoppen met roken’ in te voeren.  De meeste apps zijn gratis of kosten een paar euro.

 

Gerelateerde oplossingen

Mobiel in hand

Een stok achter de deur om te gaan sporten

Sportapps in alle soorten en maten
Spel & Beweging
Vrouw rolt yogamatje uit

Gezond en verantwoord fit worden

Apps voor oefeningen en fitness
Spel & Beweging
Persoon in bed gebruikt mobiel

Beter slapen en eenvoudig ontspannen

Apps voor slaap en ontspanning
Monitoring & Controle
screenshot offtime op je telefoon

Leer je smartphone wegleggen

Apps voor minder telefoongebruik
Gezonder leven