Informatie over omgaan met dementie

Interactieve Dementiegame

Vrouw zit met tablet op schoot spelen van de dementiegameVoorbeeld inleiding boekje dementiegameSchermafbeelding vraag dementiegameVoorbeeldscherm medailles verdienen dementiegamescreenshot dementiegame alzheimer

Hoe herken je de symptomen van dementie? Wat zeg je als iemand met dementie iets geks doet? En hoe kun je iemand met dementie ondersteunen? Met de interactieve Dementiegame leer je spelenderwijs meer over het brede ziektebeeld van dementie. Door in het spel verschillende scenario’s te doorlopen krijg je inzicht in het verloop van de ziekte en hoe je daar als dierbare of professional goed mee om kan gaan.

Voor wie?

De Dementiegame is speciaal ontwikkeld voor mantelzorgers en zorgprofessionals die iemand met dementie begeleiden, ondersteunen of behandelen. Maar ook voor andere geïnteresseerden is het spel een goede en visuele manier om meer over dementie te weten te komen.

Hoe werkt het?

Om het spel te spelen ga je naar de website www.dementiegame.nl of download je de app. Het spel speelt zich af in een dorp, waar je op bezoek kunt gaan bij verschillende dorpsbewoners. Door in de huid te kruipen van hun dierbaren leer je op de juiste manier te reageren op de verschillende vormen van dementie. Met het beantwoorden van de vragen speel je steeds nieuwe informatie vrij, die je kunt terugvinden in de ‘bibliotheek’, waar je ook extra tips en doorverwijzingen vindt.
 

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid

Aanbieders

De Dementiegame is ontwikkeld door Sevagram en is gratis te spelen via de website of te downloaden als app voor iOS (App Store) en Android (Play Store).