Informatie over omgaan met dementie

Interactieve Dementiegame

Vrouw zit met tablet op schoot spelen van de dementiegameVoorbeeld inleiding boekje dementiegameSchermafbeelding vraag dementiegameVoorbeeldscherm medailles verdienen dementiegamescreenshot dementiegame alzheimer

Of je er nu zelf mee te maken krijgt of iemand in je omgeving: dementie is een moeilijke en beangstigende ziekte, die veel vragen oproept. Hoe herken je de verschillende symptomen van dementie? Hoe reageer je als iemand met dementie iets geks zegt in het openbaar? En hoe kun je iemand met dementie het beste ondersteunen? Met de interactieve Dementiegame leer je spelenderwijs meer over het brede ziektebeeld van dementie. Door in het spel verschillende scenario’s te doorlopen en daarover vragen te beantwoorden krijg je inzicht in het verloop van de ziekte en hoe je daar als dierbare of professional het beste mee om kan gaan.

Voor wie?

De Dementiegame is speciaal ontwikkeld voor mantelzorgers en zorgprofessionals die iemand met dementie begeleiden, ondersteunen of behandelen. Maar ook voor andere geïnteresseerden is het spel een goede en visuele manier om meer over dementie te weten te komen.

Hoe werkt het?

Om het spel te spelen ga je naar de website www.dementiegame.nl of download je de app. Het spel speelt zich af in een dorp, waar je op bezoek kunt gaan bij verschillende dorpsbewoners. Door in de huid te kruipen van hun dierbaren leer je op de juiste manier te reageren op de verschillende vormen van dementie. Met het beantwoorden van de vragen speel je steeds nieuwe informatie vrij, die je kunt terugvinden in de ‘bibliotheek’, waar je ook extra tips en doorverwijzingen vindt.
 

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid

Aanbieders

De Dementiegame is ontwikkeld door Sevagram en te spelen via de website of te downloaden als app voor iOS (App Store) en Android (Play Store).

Vergoeding

Het spel is gratis te spelen.