Makkelijker leven met diabetes

Combinatie glucosemeter en diabetes-app

Man houdt smartphone in de hand met daarop diacare app

Als je diabetes hebt, is het belangrijk daar veel aandacht aan te besteden. Maar het is ook belangrijk om met leuke dingen bezig te zijn. Met een diabetes-app bespaar je veel tijd, omdat je minder vaak naar de dokter hoeft. Met een glucosemeter meet je zelf je glucosewaarden. Die worden veilig doorgestuurd via de app, zodat je behandelaar ook meteen alle informatie heeft. Voor een nog nauwkeuriger beeld kun je daarnaast je beweging, je toegediende hoeveelheid insuline en je voeding invoeren. Die gegevens vormen samen een helder beeld van je diabetes. Zo wordt je zorg gerichter en daardoor beter.

Voor wie?

Voor mensen met diabetes, suikerziekte.

Hoe werkt het?

Een voorbeeld van een digitaal programma voor mensen met diabetes is Mediq Diacare. Dit is een digitaal platform voor zelfzorg, coaching en hulp op afstand, met onder andere een app en een fysiek hulpmiddel. Overleg met je behandelaar en meld je aan. De app houdt je glucosewaarden bij met behulp van de bluetooth glucosemeter. Voeg gegevens toe zoals de beweging die je hebt gehad, de insuline die je jezelf hebt toegediend en wat je hebt gegeten, en je krijgt een helder overzicht. Dat helpt je in balans te blijven. Als je je niet goed voelt, kan je behandelaar je gegevens inzien om te kijken wat er aan de hand is en je advies te geven. Bekijk voor meer informatie deze video:

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid

Aanbieders

Ga naar de website van MediqDiacare om je aan te melden. Bespreek met je behandelaar en/of zorginstelling wat de mogelijkheden zijn.

Voor de professional

Mediq Diacare is voor alle ziekenhuizen beschikbaar. Ga naar de website van MediqDiacare voor meer informatie.

Gerelateerde oplossingen

kind dat op tablet diabetes apps selecteert

De baas over je diabetes

Apps voor meer grip op diabetes
Monitoring & Controle
Persoon gebruikt mijn eetmeter app om voedingsmiddelen op bord te registreren

Je insuline op peil houden met een app

Calorieëntellers voor diabetes
Monitoring & Controle
Man eet een donut

Hoeveel en hoe gezond eet jij?

Calorieëntellers
Behandeling & Verzorging