Zonder uitglijden van bad naar bed

Antislip-sokken

Voorbeeld van voet met anti-slipsokken, zwemsokken aan

Foto: Kreanimo

Veilig uit de douche stappen zonder uitglijden, is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Van de woonkamer naar de keuken lopen zonder te vallen ook niet. Ben je bang om thuis uit te glijden? Of om te vallen? Dan zouden antislip-sokken je misschien kunnen helpen.

Voor wie?

Voor iedereen die wat slechter ter been is. Voor thuis of in het tehuis. Voor op droge vloeren en natte vloeren.

Hoe werkt het?

Je trekt ze aan als gewone sokken. Met de rubberen of siliconen vormen op de onderkant van de sok heb je meer grip op de vloer en glijdt je minder snel uit.

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid

Op natte vloeren

Voor onder de douche of in bad zijn antislip-sokken verkrijgbaar die nat mogen worden. Ze worden ook wel zwemsokken genoemd.

  • Veel zwemsokken zijn voor kinderen, maar bijvoorbeeld de 'Sweakers' van OCKYZ zijn er ook voor volwassenen. Zwemsokken zijn onder andere te koop bij online winkels zoals bol.com, en (online) zwemwinkels.

Op droge vloeren

Voor op droge vloeren zijn vele varianten te koop. Ze heten ook wel huissloffen, huissokken of yogasokken. Ze zijn op verschillende plekken verkrijgbaar. Bijvoorbeeld:

  • Thuiszorgwinkels
  • Sokkenwinkels
  • Sportwinkels

Dit zijn slechts voorbeelden van winkels. Vraag vooral bij winkels waar je bekend mee bent of ze ook antislip-sokken verkopen.