Robotstofzuiger

Zelf stofzuigen hoeft niet meer

Ouder stel zit op de bank en kijkt naar robotstofzuiger

Beeld: iStock

Een robotstofzuiger maakt de vloer automatisch schoon. Vanaf een eigen laadstation start en eindigt hij zijn stofzuigbeurt. Hoe vaak hij dat doet, stel je handmatig in. Via sensors 'ziet' hij waar obstakels in de ruimte staan, zoals meubels of lampen. Met behulp van meerdere ronddraaiende borstels aan de zijkant en de onderkant zuigt hij het vuil op in de stofbak. 

Bekijk onderstaande video over  Jeannette haar ervaring met de robotstofzuiger: 

 

Informatie voor zorggebruikers

Een robotstofzuiger maakt je huis gemakkelijk voor je schoon. Zo hoef jij dit niet meer te doen. Dat scheelt, zeker als je slecht ter been bent. Zo kun je jouw energie in andere dingen steken.

Bij de meeste modellen kun je kiezen hoe de robotstofzuiger zich door de ruimte beweegt. Bijvoorbeeld door baantjes te maken, of juist in cirkels van buiten naar binnen of andersom. De stofzuiger geeft aan wanneer de stofbak geleegd moet worden. Hij gaat zelf terug naar zijn laadstation als hij opgeladen moet worden. Sommige robotstofzuigers kun je met een app op je smartphone bedienen. Zo kun je de stofzuiger bijvoorbeeld zijn dagelijkse ronde laten maken als jij ergens anders bent. De verschillende robotstofzuigers zijn verkrijgbaar bij elektronicawinkels. Je kunt ze ook online kopen door te zoeken op robotstofzuiger

Robot ramenwasser

Wist je dat ook een robot ramenwasser bestaat? Lees meer in de Thuisleefbieb. Op google vind je meer aanbieders. Bijvoorbeeld door te zoeken op robot ramenwasser.

Vergoeding

De robotstofzuiger wordt niet vergoed door zorgverzekeraars.

Praktische hulp

Heb je advies of hulp nodig bij het regelen van een robotstofzuiger? Ga dan naar onze pagina ‘Praktische Hulp’. Daar staan links die je hopelijk verder helpen.

Informatie voor zorgprofessionals

Een robotstofzuiger zuigt de vloeren voor je schoon. Zo hoeven jij en je cliënt dit niet te doen. Dat scheelt, zeker als je cliënt slecht ter been is. Daarnaast kun jij je richten op andere zorgtaken.  

De stofzuiger geeft aan wanneer de stofbak geleegd moet worden. Als hij opgeladen moet worden, gaat hij zelf terug naar zijn laadstation. Sommige robotstofzuigers bedien jij of je cliënt met een app op je telefoon. Op die manier doet de stofzuiger ook zijn ronde als jullie ergens anders zijn. Je kunt bij de meeste modellen kiezen hoe de robotstofzuiger beweegt door de ruimte. Bijvoorbeeld door baantjes te maken, of juist in cirkels van buiten naar binnen of andersom. De verschillende robotstofzuigers zijn verkrijgbaar bij elektronicawinkels. Je kunt ze ook online kopen door te zoeken op robotstofzuiger

Robot ramenwasser

Er bestaat ook een robot die glazen wast. Lees meer in de Thuisleefbieb. Je kunt daarnaast online zoeken op bijvoorbeeld robot ramenwasser.

Praktische hulp

Wil je een zorginnovatie zoals deze implementeren in je zorginstelling? Voor praktische hulp daarbij, kijk op onze pagina 'Implementatie'.

Voorbeelden van aanbieders