Makkelijke tablets en smartphones

Eenvoudig foto's ontvangen, beeldbellen en spelletjes doen

Vrouw gebruikt makkelijke tablet Compaan

Beeld: Hélène Wieshaan - Compaan

Close-up van vrouw die makkelijke tablet Compaan gebruikt

Beeld: Hélène Wieshaan - Compaan

Oudere vrouw kijkt naar eenvoudige computer KOMP

KOMP

Oudere vrouw kijkt op scherm van KOMP

Foto: © No Isolation, KOMP.

Een makkelijke tablet of smartphone heeft een vereenvoudigde bediening, een beknopt menu en grotere knoppen. Hiermee kun je makkelijk foto’s of filmpjes sturen en ontvangen. Of bellen met vrienden of familie. Familieleden en mantelzorgers kijken vaak vanaf een afstand mee.       

Bekijk onderstaande video over Corrie haar ervaring met de makkelijke tablet: 

 

Informatie voor zorggebruikers

Het lukt niet altijd om fysiek bij je dierbaren te zijn. Bijvoorbeeld door de afstand of het coronavirus. Een makkelijke tablet of smartphone kan je helpen om contact te houden. Veilig, terwijl je elkaar toch ziet.

Je familie en vrienden kunnen het tablet op afstand bedienen. Dit gebeurt via een app of een veilig online portaal. Hiermee kunnen zij bijvoorbeeld ook de mantelzorg onderling organiseren. Er zijn verschillende types eenvoudig te bedienen tablets. Zoals Memory Lane, SeniorenTAB, CompaanKOMPGenus en en Kwebbel. Elke type tablet heeft weer andere functionaliteiten. Kijk daarom welke het beste bij je eigen wensen aansluit.

Makkelijke smartphone

De SeniorenMOB is een makkelijk bestuurbare mobiele telefoon met grote knoppen. Hiermee kun je foto’s en video’s maken, berichten sturen en het nieuws volgen.

Beeldbellen via de televisie

Femly is een apparaat dat je aansluit op je televisie. Zo kun je via je tv beeldbellen met familie en vrienden en met hen foto’s uitwisselen. Je familie belt jou, je hoeft hier niets voor te doen. De ander komt vanzelf in beeld. Ook kan het apparaat je een herinnering sturen wanneer je medicatie moet innemen. Om het apparaat aan te sluiten, heb je alleen een internetverbinding nodig.

Vergoeding

De tablet en smartphones worden niet vergoed door zorgverzekeraars.

De Compaan heeft wel een samenwerking met verschillende zorginstellingen. Werkt jouw zorginstelling met Compaan samen? Dan kun je de Compaan 6 maanden kosteloos uitproberen. Neem contact op met Compaan om te vragen of er een samenwerking is met jouw zorginstelling.

Praktische hulp

Op de website van Memory Lane vind je meer informatie over de verschillende tablets. Ook lees je er en hoe je Memory Lane installeert. Op de website van Genus staan handige instructievideo’s.

Wil je meer weten over het verschil tussen de Klassieke Compaan of Compaan Connect? Bekijk dan de video op YouTube of lees de brochure.

Op de website van Femly lees je hoe je het apparaat moet installeren.

Heb je advies of hulp nodig bij het regelen van een makkelijke tablet? Ga dan naar onze pagina ‘Praktische Hulp’. Daar staan links die je hopelijk verder helpen.

Informatie voor zorgprofessionals

Voor veel cliënten is het niet altijd mogelijk fysiek bij hun dierbaren te zijn. Een makkelijke tablet of smartphone kan jouw cliënten helpen om toch in contact te blijven. Zo voelen je cliënten zich minder eenzaam.

Er zijn verschillende tablet types die eenvoudig te bedienen zijn. Speciaal voor zorginstellingen zijn er de SeniorenTAB en de Compaan. Via zo’n tablet houd je als zorgverlener digitaal contact met je cliënten. Bijvoorbeeld door berichten of foto’s uit te wisselen. Je kunt het ook over de gezondheid van je cliënt hebben. Hierdoor hoef je niet altijd naar je cliënt toe te reizen. Zo houd je tijd over voor andere werkzaamheden.

Cliënten kunnen zelf ook een tablet of smartphone aanschaffen. Zoals de tablets van Memory Lane, CompaanKOMPGenus en Kwebbel. Of de smartphone van SeniorenMOB.

Cliënten kunnen op de Memory Lane video’s met oefeningen bekijken. De oefeningen helpen hen om fit te blijven. Met de bijbehorende app kunnen ze om hulp vragen bij jou of de mantelzorger.

Praktische hulp

Voor het gebruik van de Compaan als beeldzorg in de thuiszorg of verpleeghuis, lees de blog met initiatiefnemer Joost Hermanns. 

Op de website van Memory Lane vind je meer informatie over de verschillende abonnementen die zij aanbieden. Ook vind je er antwoord op veelgestelde vragen. Lees er ook hoe je Memory Lane kunt installeren.

SeniorenTAB biedt ondersteuning in de begeleiding van personeel en ouderen bij de stap naar digitale zorg. Ook biedt SeniorenTAB demo apparaten aan. Wil je SeniorenTAB implementeren in jouw zorgorganisatie? Dan zijn er mogelijk subsidies beschikbaar. Neem voor meer informatie contact op met SeniorenTAB.

Wil je een zorginnovatie zoals deze implementeren in je zorginstelling? Voor praktische hulp daarbij, kijk op onze pagina ‘Implementatie’.

Voorbeelden van aanbieders

Ervaringen

Als je dus niet meer aan een gewone computer wilt of denkt dat niet meer te kunnen, dan is de Compaan ideaal. Hij is mooi duidelijk, ook met goede, grote letters en hij is makkelijk.
gebruiker van de Compaan, uit bovenstaande video