Er zijn rollators die je gemakkelijk kunt ombouwen tot rolstoel. Je bepaalt zelf hoe je hem gebruikt: lopend achter de rollator, of zittend in de rolstoel. Om hem om te bouwen, trek je de rugleuning uit. Plaatst dan de voetsteunen en de handgrepen om. Klaar om je te laten rijden. De inklapbare rollator past in de achterbak van de auto.
Informatie voor zorggebruikers
Zelfstandig op pad gaan wordt een stuk makkelijker met een rolstoel en rollator in één. Hiermee kun je weer langere afstanden afleggen wanneer je slecht ter been bent. Lopend achter de rollator, en zittend in de rolstoel wanneer je moe bent. Zo blijf je in beweging.
De Rollz Motion is een voorbeeld van een rolstoel en rollator in één. Een variant is de Rollz Flex. Dit is een hippe rollator met extra grote tas.
Tip: Kijk ook eens naar de "opvouwbare scootmobiel", die je zo in de auto meeneemt.
Vergoeding
Een rollator kan je via de huisarts aanvragen, maar ook zelfstandig op eigen kosten. De rollator is in Nederland niet meer opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering.
Praktische hulp
Heb je advies of hulp nodig bij het regelen van een rollator en rolstoel in één? Ga dan naar onze pagina ‘Praktische Hulp’. Daar staan links die je hopelijk verder helpen.
Op de website van Rollz vind je handleidingen voor het gebruik van de rollators.
Informatie voor zorgprofessionals
Met een rolstoel en rollator in één kan je cliënt weer op pad. Ook wanneer hij of zij slecht ter been is. Zolang het gaat, kan hij of zij achter de rollator lopen. Zo blijft je cliënt in beweging. Wordt je cliënt moe? Dan kan hij of zij plaatsnemen in de rolstoel. Omdat het één apparaat is, hoef je minder mee te sjouwen.
Een voorbeeld van een rolstoel en rollator in één is de Rollz Motion. Een variant is de Rollz Flex. Dit is een hippe rollator met extra grote tas.
Tip: Kijk ook eens naar de "opvouwbare scootmobiel", die je zo in de auto meeneemt.
Praktische hulp
Wil je een zorginnovatie zoals deze implementeren in je zorginstelling? Voor praktische hulp daarbij, kijk op onze pagina 'Implementatie'.
Op de website van Rollz vind je handleidingen voor het gebruik van de rollators.
Voorbeelden van aanbieders
Ervaringen
Disclaimer
Claimt een hulpmiddel een medisch doel te hebben? Dan moet het hulpmiddel, apparaat of de software altijd een geldige CE-markering hebben waaruit blijkt dat het veilig is en aan de correcte regelgeving voldoen. De Inspectie Gezondheidszorg houdt hier toezicht op. Van niet alle hulpmiddelen op deze website is bekend of ze een CE-markering hebben.