Overslaan en naar de inhoud gaan

Makkelijke tablets en smartphones

Eenvoudig foto's ontvangen, beeldbellen en spelletjes doen

Vrouw gebruikt makkelijke tablet Compaan

Beeld: Hélène Wieshaan - Compaan

Close-up van vrouw die makkelijke tablet Compaan gebruikt

Beeld: Hélène Wieshaan - Compaan

Oudere vrouw kijkt naar eenvoudige computer KOMP

KOMP

Oudere vrouw kijkt op scherm van KOMP

Foto: © No Isolation, KOMP.

Een makkelijke tablet of smartphone heeft een vereenvoudigde bediening, een beknopt menu en grotere knoppen. Hiermee kun je makkelijk foto’s of filmpjes sturen en ontvangen, of bellen met vrienden of familie. Familieleden en mantelzorgers kunnen vaak vanaf een afstand meekijken.

Bekijk een video over hoe zo’n tablet werkt:

Informatie voor zorggebruikers

Fysiek contact met je dierbaren is nu minder mogelijk vanwege het coronavirus. Een makkelijke tablet of smartphone kan je helpen om contact te houden. Veilig, terwijl je elkaar toch ziet.

Je familie of vrienden kunnen het tablet op afstand bedienen. Dit gebeurt via een app of een veilige online portaal. Hiermee kunnen zij vaak ook de mantelzorg onderling organiseren. Er zijn verschillende types eenvoudig te bedienen tablets. Zoals Memory Lane, SeniorenTAB, Compaan en KOMP. Elke type tablet heeft weer extra functionaliteiten. Kijk daarom welke het beste bij je eigen wensen aansluit.

Zo staan op de Memory Lane video’s met oefeningen om fit te blijven. En met de bijbehorende app kun je om hulp vragen aan je zorgprofessional of mantelzorger. Met de SeniorenTAB regel je bijvoorbeeld ook bankzaken en kun je naast foto’s video’s maken. Op de tablet van Compaan kun je zelfs het nieuws volgen. Heb je al wat ervaring met bijvoorbeeld een computer en zoek je meer gemak bij het gebruik van een tablet? Dan biedt Compaan Connect een steuntje in de rug. De KOMP heeft een beeldscherm en slechts één knop: dat is de volumeregelaar en de aan-/uitschakelaar. Als iemand een videogesprek met je wil, dan hoor je een beltoon en zie je een foto van degene die jou wil bellen. 

Makkelijke smartphone

De SeniorenMOB is een makkelijk bestuurbare mobiele telefoon met grote knoppen. Hiermee kun je foto’s en video’s maken, berichten sturen en het nieuws volgen.

Vergoeding

De tablet en smartphones worden niet vergoed door zorgverzekeraars.

De Compaan heeft wel een samenwerking met verschillende zorginstellingen. Werkt jouw zorginstelling met Compaan samen? Dan kun je de Compaan 6 maanden kosteloos uitproberen. Neem contact op met Compaan om te vragen of er een samenwerking is met jouw zorginstelling.

Praktische hulp

Op de website van Memory Lane vind je meer informatie over de verschillende tablets. Ook lees je er en hoe je Memory Lane installeert.

Wil je meer weten over het verschil tussen de Klassieke Compaan of Compaan Connect? Bekijk dan de video op YouTube of lees de brochure.

Heb je advies of hulp nodig bij het regelen van een makkelijke tablet? Ga dan naar onze pagina ‘Praktische Hulp’. Daar staan links die je hopelijk verder helpen.

Informatie voor zorgprofessionals

Voor veel cliënten is fysiek contact met dierbaren nu minder mogelijk vanwege het coronavirus. Een makkelijke tablet of smartphone kan jouw cliënten helpen om toch in contact te blijven. Zo voelen je cliënten zich minder eenzaam.

Er zijn verschillende tablet types die eenvoudig te bedienen zijn. Speciaal voor zorginstellingen zijn er de SeniorenTAB en de Compaan. Via zo’n tablet hou je als zorgverlener digitaal contact met je cliënten. Bijvoorbeeld door berichten of foto’s uit te wisselen. Je kunt het ook over de gezondheid van je cliënt hebben. Hierdoor hoef je niet altijd naar je cliënt toe te reizen. Zo hou je tijd over voor andere werkzaamheden.

Cliënten kunnen zelf ook een tablet of smartphone aanschaffen. Zoals de tablets van Memory Lane, Compaan en KOMP. Of de smartphone van SeniorenMOB.

Cliënten kunnen op de Memory Lane video’s met oefeningen bekijken. De oefeningen helpen hen om fit te blijven. Met de bijbehorende app kunnen ze om om hulp vragen aan jou of de mantelzorger.

Praktische hulp

Voor het gebruik van de Compaan als beeldzorg in de thuiszorg of verpleeghuis, lees de blog met initiatiefnemer Joost Hermanns. 

Op de website van Memory Lane vind je meer informatie over de verschillende tablets die zij aanbieden. Ook vind je er antwoord op veel gestelde vragen. Lees er ook hoe je Memory Lane kunt installeren.

SeniorenTAB biedt ondersteuning in de begeleiding van personeel en ouderen bij de stap naar digitale zorg. Ook biedt SeniorenTAB demo apparaten aan. Wil je SeniorenTAB implementeren in jouw zorgorganisatie? Dan zijn er mogelijk subsidies beschikbaar. Neem voor meer informatie contact op met SeniorenTAB.

Wil je een zorginnovatie zoals deze implementeren in je zorginstelling? Voor praktische hulp daarbij, kijk op onze pagina ‘Implementatie’.

Voorbeelden van aanbieders

Ervaringen

Ik heb nog nooit met een computer gewerkt, maar ik vind de Compaan echt heel gemakkelijk. Ik krijg een duidelijke melding als er een bericht is. [...] Ik word nu meer betrokken in het leven van mijn kinderen en kleinkinderen.
gebruiker van de Compaan, uit bovenstaande video