Direct in contact met je zorgverlener

App voor communicatie tussen zorgverleners en patiënt

Vrouw staat met mobiele telefoonMan en vrouw lopen gearmd over straat terwijl ze samen op telefoon kijken

Foto's: Meinke Bogaerts

Soms wil je de huisarts, je arts of een andere zorgverlener gewoon even snel een vraag stellen. Zonder meteen een afspraak te hoeven maken. Dat kan nu makkelijk, gewoon met een app op je telefoon. Zo kun je een vraag stellen wanneer je maar wilt en waar je ook bent. En het antwoord kun je altijd weer even teruglezen als je het bent vergeten. Handig!

Voor wie?

De app is bedoeld voor iedereen met niet-spoedeisende vragen aan hun arts of andere zorgverlener.

Hoe werkt het?

Er zijn apps die gebruikt kunnen worden om contact te hebben met je eigen zorgverlener en apps waarmee je een vraag kunt stellen aan een onbekende arts. 

Voor contact met je eigen huisarts, medisch specialist of andere zorgverlener, nodigt deze jou persoonlijk uit om een app te gebruiken. Zodra jouw arts je heeft uitgenodigd om bijvoorbeeld BeterDichtbij te gebruiken, kun je de app gratis downloaden. Je registreert je eenmalig. Met een zelfgekozen inlogcode kun je vervolgens op de app inloggen. Over hoe je de app samen gebruikt, maak je afspraken met de arts. Zo wordt het afgestemd op jouw behoefte en wensen. Met de arts kun je via BeterDichtbij berichten uitwisselen en foto’s en bestanden delen. Ook kunnen onderzoekuitslagen worden uitgewisseld via BeterDichtbij, soms zelfs in plaats van een telefonische of face-to-face afspraak. Daarnaast is ook de betrouwbare gezondheidsinformatie van Thuisarts.nl in BeterDichtbij te vinden en delen. De BeterDichtbij app werkt met een veilig inlogsysteem zodat je je geen zorgen hoeft te maken over je privacy.

Gebruikt jouw zorgverlener geen app? Kijk dan eens of je zorgverzekering een app aanbiedt. Daarmee kun je ook een medische vraag stellen aan een verpleegkundige of arts.

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid

Aanbieders 

De BeterDichtbijApp is te vinden in de App Store of Play Store. Deze vind je ook via de website. De app is gratis.

Verschillende zorgverzekeringen (zoals CZ, FBTO, Nationale Nederlanden, De Friesland, Just) hebben een eigen app waarmee je een eenvoudige medische vraag kunt stellen aan een verpleegkundige. Vraag je verzekering of ze deze mogelijkheid ook bieden.

Voor de professional 

Voor de zorgprofessional of arts kan de app BeterDichtbij ondersteunend zijn in het dagelijks werk. Als zorgverlener werk je vanuit een webplatform met handige functionaliteiten om berichtuitwisseling te automatiseren. Zo sta je direct in contact met je patiënt. De app is alleen bedoeld als aanvulling en voor niet-spoedeisende gevallen.

Gerelateerde oplossingen

Beeldbellen met zorgverlener

Beeldbellen in de zorg

Zorg op afstand
Communicatie medisch