Vier apps voor mantelzorgers

mantelzorg agenda apps

Communicatie met andere zorgverleners en mensen in de zorgkring rond de cliënt is cruciaal voor mantelzorgers. Hoe kun je de verschillende communicatiestromen in de goede banen leiden? Er bestaan handige gratis te downloaden apps die mantelzorgers op het vlak van communicatie een stukje ontlasten.

Fello

Met de app Fello kan een mantelzorger makkelijk afspraken maken met de familie. Hij of zij heeft altijd inzicht in de meest actuele stand van zaken en kan ondersteuning bieden wanneer dat nodig is. De app heeft functies om berichten uit te wisselen, afspraken maken in de agenda, taken toevoegen en een datumprikker.

Kijk voor meer informatie op de website van Fello

Inlife

De app Inlife biedt de mogelijkheid om de mensen in de eigen omgeving te betrekken bij het verlenen van zorg aan mensen met dementie. Zij kunnen meteen aangeven op welke manier zij de mantelzorger kunnen helpen en ondersteunen. Deze app heeft functies om activiteiten en ervaringen uit te wisselen, hulp te vragen, en nuttige informatie te delen.

Kijk voor meer informatie op de website van Inlife

MiessAgenda

De app MiessAgenda is handig om zorg rondom één persoon met dementie te organiseren. Dat kan met de familie zijn, met buren of met vrijwilligers. Deze app biedt de voordelen om samen een agenda te beheren, noodzakelijke zorgafspraken en leuke uitstapjes in te plannen en spreiding van zorg te plannen.

Kijk voor meer informatie op de website van MiessAgenda

ShareCare

Voor samen mantelzorg te verlenen is ShareCare FREE is een erg handige app. Je kunt bijvoorbeeld een groep aanmaken van mensen die zorg willen verlenen, op een veilige manier gevoelige (medische) informatie delen met de anderen en bezoekjes en afspraken organiseren.

Kijk voor meer informatie op de website van ShareCare

Meer weten?  Lees het artikel inclusief de downloadlinks naar de apps (bron: Zorg voor Beter): ‘4 gratis apps: communiceren met mantelzorger

Gerelateerde zorgoplossingen

Man draait verlichting in lamp, twee dames zitten aan tafel

Mantelzorg apps helpen zorg verdelen

Samen zorgen wordt makkelijker
Mantelzorg