Brainstorm en verzamel kennis

Oudere vrouw kijkt op een groot beeldscherm.

Foto: Hollandse Hoogte

Ga op verkenning! Welke lessen hebben anderen over zorgtechnologie geleerd? Wat doen soortgelijke organisaties? Wat gebeurt in de regio?

Als je zorgtechnologie wilt implementeren (en draagvlak hebt, zie de vorige stap), is het goed om ideeën op te doen en kennis te verzamelen. Je hoeft echt niet het wiel opnieuw uit te vinden, want vele zorgorganisaties zijn je voorgegaan. Maak gebruik van de ervaringen van anderen. Ga op verkenning. Welke informatie bestaat er al over het implementeren van zorgtechnologie en hoe kun je je kennis erover vergroten?

Je kunt hulp inschakelen voor het implementeren. Er zijn o.a. kennisbanken, handleidingen, toolkits, adviseurs en implementatiecoaches. Je kunt uitzoeken wat er gebeurt in de regio en welke ontwikkelingen er in de markt zijn. Kijk in dit stadium ook of er mogelijkheden zijn om samen te werken. Samen sta je sterker en kom je verder dan alleen. Je kunt denken aan een samenwerking met een andere zorgorganisatie of bijvoorbeeld met een leverancier. Ga praten met andere partijen en verken de mogelijkheden die er zijn.

Hulp en tips

Uit de praktijk

Gerelateerde blogs

Speeddaten in de wasstraat om innovaties te versnellen

  • Implementatie bij zorginstelling

Innoveren om de zorg beter of efficiënter te maken geeft energie. Maar om een innovatie écht verder te helpen is méér nodig. Weten aan welke...

Lees meer over Speeddaten in de wasstraat om innovaties te versnellen

Duurzaam innoveren in de zorg met propositie marketeers

  • Implementatie bij zorginstelling

Propositie marketeer Lowie te Dorsthorst zoekt (technologische) oplossingen voor knelpunten op de werkvloer. Om het succes van deze innovaties te...

Lees meer over Duurzaam innoveren in de zorg met propositie marketeers