Opschalen

Meisje springt enthousiast mee met beelden op beeldscherm.

Foto: Hollandse Hoogte

Was de implementatie van je zorgtechnologie op kleine schaal succesvol? Dan kun je het op grotere schaal invoeren, bijvoorbeeld organisatie-breed. Maar hoe doe je dat?

Ten eerste: vier het succes dat je hebt behaald. Maak de resultaten duidelijk en zichtbaar voor de rest van de organisatie. Als je zorginnovatie succesvol op een plek in je zorginstelling is ingevoerd en geëvalueerd, kun je het op grotere schaal en structureel gaan toepassen. Dat moet goed worden gestuurd en geborgd, zodat het dagelijkse praktijk wordt. Ga na wat je kunt standaardiseren. Schaal je op naar andere afdelingen? Loop je plan van aanpak samen met de gebruikers opnieuw door en pas hem aan waar nodig. Bedenk wat er aan tijd, middelen en ruimte nodig is voor de opschaling. Regel structurele financiering, voor o.a. het bijscholen van je medewerkers. Je kunt ook opschalen naar andere zorgorganisaties in je regio of daarbuiten. Zo kun je van elkaar leren en van elkaar overnemen. 

Tot slot, blijf ontwikkelen. Doe geregeld behoefteonderzoek en evaluaties. Zo weet je op tijd wanneer je weer moet vernieuwen.

Hulp en tips

Financiële steun

Uit de praktijk

Gerelateerde blogs

Speeddaten in de wasstraat om innovaties te versnellen

  • Implementatie bij zorginstelling

Innoveren om de zorg beter of efficiënter te maken geeft energie. Maar om een innovatie écht verder te helpen is méér nodig. Weten aan welke...

Lees meer over Speeddaten in de wasstraat om innovaties te versnellen

Samen zorgen voor de zorg van morgen

  • Implementatie bij zorginstelling

Van innovatieroute tot inzetwijzer: bij De Zorggroep worden goede ideeën snel opgepakt en tot reguliere zorg gemaakt. De heldere visie, de...

Lees meer over Samen zorgen voor de zorg van morgen