Overslaan en naar de inhoud gaan

Zo houd jij je goede voornemens vol

1 jan 2019suggesties
Vrouw op straat kijkt op smartphone

Een nieuw jaar, een nieuw begin. Hét moment om eindelijk te stoppen met roken, de kerstkilo’s kwijt te raken, vaker te sporten of minder te stressen. Allemaal goede voornemens, maar hoe houd je het vol? Deze apps maken het (een beetje) makkelijker.

Minder drinken

Proost, op een mooi 2019! Met champagne luiden we het nieuwe jaar in, ook al waren we eigenlijk van plan om wat minder alcohol te drinken. De Maxx app kan je daarbij helpen. In de app stel je concrete doelen en krijg je tips en oefeningen om dat doel te halen. Zo houd je het minderen of stoppen beter vol. Heb je een extra duwtje nodig? Dan kun je ook een anonieme online cursus doen.

Gezonder eten

Om je fitter te voelen of wat af te vallen neem je je voor om gezonder te eten. Maarja, wat is gezond en hoe weet je wat je wel en niet moet eten? Er zijn apps die voor je uitrekenen hoeveel calorieën, vet, suiker en zout je binnenkrijgt. De apps berekenen dan automatisch waarvan je minder of meer zou moeten eten om op gezond gewicht te komen. Als een slim eetdagboek dus. En ook handig: er bestaan weegschalen met wifi, zodat je meteen in een app kunt bijhouden hoe dicht je bij je streefgewicht zit.

Meer bewegen / sporten

Als je sporten niet zo leuk vindt is het lastig om jezelf te motiveren. Dan is het fijn om te zien dat je écht wel vooruitgang boekt. Voor verschillende sporten zoals hardlopen, fietsen en zwemmen zijn er apps waarmee je inzicht krijgt in je prestaties. Je ziet bijvoorbeeld hoe snel je gaat, hoeveel calorieën je hebt verbrand en welk rondje je hebt gemaakt. Geen zin om de deur uit te gaan? Dan zijn er ook allerlei online fitnessprogramma’s, die je gewoon vanuit je huiskamer kunt doen.

Ontstressen

Ben je de hele dag druk, slaap je slecht en heb je nooit tijd voor wat je écht belangrijk vindt? Dan is het tijd om te ontstressen! Bijvoorbeeld met meditatie- en ademhalingsoefeningen. Apps als Headspace en Buddhify geven uitleg, tips en korte opdrachtjes, ook voor wie nog niet bekend is met meditatie. Fijn om even je hoofd leeg te maken voordat je naar bed gaat. En met apps die je slaappatroon analyseren word je ook uitgerust weer wakker.

Minder op je telefoon zitten

In de trein, op de bank, tijdens je werk, in bed en zelfs op de wc: we spenderen elke dag een aanzienlijke tijd kijkend naar het schermpje van onze smartphone. Als je wat minder met je telefoon bezig wil zijn, dan is het gek genoeg ook je telefoon die je daarbij kan helpen. Zo zijn er apps die je telefoongebruik in de gaten houden, waarbij je punten scoort als je je telefoon minder vaak oppakt. Ook kun je voor jezelf een tijdslimiet instellen voor het bezoeken van bepaalde websites en gebruiken van tijdverslindende apps.

Stoppen met roken

Het is heel moeilijk, maar het levert ook heel veel op: stoppen met roken. Steun van familie en vrienden helpt, maar er zijn ook allerlei apps die je helpen om vol te houden en je doel te behalen. Deze apps laten je zien hoe je gezondheid elke dag verbetert, hoeveel geld je al bespaard hebt en helpen je herinneren waarom je ook alweer wilde stoppen. Een lijstje met goede apps vind je hier.

Weet jij nog andere apps of toepassingen die kunnen helpen om je goede voornemens te laten slagen? Of ben je benieuwd welke slimme oplossingen er zijn voor jouw zorgvraag? Laat het ons weten! Zo maken we onze website steeds beter. We wensen je in ieder geval heel veel succes om van jouw 2019 een jaar vol geluk en gezondheid te maken!

Gerelateerde zorgoplossingen

Persoon in bed gebruikt slaap app

Slaap apps om beter te slapen

Apps om te ontspannen en beter te slapen
Monitoring & Controle
screenshot offtime op je telefoon

Telefoongebruik verminderen

Minder op je telefoon
Gezonder leven
Jongen breekt sigaret door midden

Apps om te stoppen met roken

Digitale hulp voor het opgeven van sigaretten
Gezonder leven