Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Gebruik van zorginnovaties

“Technologie maakt mij minder afhankelijk”

7 feb 2019artikel
Patrick laat zijn telefoon de vertrekinformatie van de trein voorlezen

Foto: VWS.

Ook onze collega's maken gebruik van Zorg van Nu. Zoals Patrick Schuttel, beleidsmedewerker bij het ministerie van VWS. Hij is blind en maakt naast zijn taststok gebruik van slimme zorgoplossingen om zelfstandig op pad te gaan. Patrick vertelt over zijn ervaringen.

"Technologische innovaties maken het mij de afgelopen jaren steeds makkelijker. Ik ben blind, maar dankzij mijn mobiele telefoon en internet ben ik minder afhankelijk van anderen. Maar eerlijk gezegd kan ik me sowieso al heel lang prima zelf redden. Ik ben getrouwd en mijn echtgenote is slechtziend. Samen hebben we een dochter van 9 en voor haar zorgen gaat prima!

Ik reis drie keer per week vanuit mijn woonplaats Ede per trein naar Den Haag en heb daarbij heel veel aan mijn iPhone. Niet alleen om vertrektijden op te zoeken; ik kan ook mijn iPhone richten op het NS-bord en dan leest mijn iPhone voor wat erop staat, zodat ik weet dat ik in de goede trein stap. Die voorleesfunctie via een speciale app (Seeing AI) is in veel situaties superhandig.

man met mobiele telefoon
 
Google Maps is voor iedereen ideaal, maar voor mij als blinde in het bijzonder. Dat geldt natuurlijk voor veel technologieën die niet speciaal voor blinden zijn, maar het leven wel eenvoudiger maken. Als ik achter mijn huis in het bos wil wandelen, gebruik ik de app My way. Die maakt punten van de route die ik loop, zodat ik altijd de route terug weer kan vinden. Zoiets als de broodkruimels van Hans en Grietje dus.
 
Via forums voor blinden en slechtzienden blijf ik op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en ook via Ziezo, een speciale beurs die jaarlijks wordt georganiseerd. Ook kan je daar workshops volgen, bijvoorbeeld hoe je optimaal gebruik maakt van je iPhone. Soms werken innovaties juist tegen, zoals de touchscreens op wasmachines. Mijn vrouw en ik gingen laatst een nieuwe kopen en wij willen natuurlijk een apparaat met knoppen. Die worden helaas steeds schaarser.”

Gerelateerde blogs

Tamara Jonker
  • Gebruik van zorginnovaties

Zo kun je innovaties makkelijker van elkaar overnemen

Het Albert Schweitzer ziekenhuis, Isala, Jeroen Bosch Ziekenhuis, Noordwest Ziekenhuisgroep, Máxima MC, Rijnstate en Zuyderland Medisch Centrum...

Lees meer
Huisarts Marieke Bouwland
  • Gebruik van zorginnovaties

Zo werkt het e-consult in de huisartsenpraktijk

Marieke Bouwland is huisarts in Rotterdam. Samen met haar collega-huisarts runt ze een middelgrote praktijk. COVID en de verplichting om patiënten...

Lees meer
Lonneke Tomas
  • Gebruik van zorginnovaties

Meer grip op psychiatrische problemen met eenvoudige app

Lonneke Tomas heeft een bipolaire stoornis, een persoonlijkheidsstoornis en suïcidale gedachten. Dat werd voor het eerst duidelijk op haar 17e....

Lees meer

Gerelateerde zorginnovaties

Vrouw scant zuivelproduct met haar smartphone om informatie te kunnen lezen

Beeld: iStock

Met een visuele beperking voorwerpen herkennen

Extra paar ogen voor slechtzienden en blinden
Preventie & Veiligheid
Een vrouw houdt een smartphone in haar hand. De smartphone is gericht op een groep mensen.

N-Vibe. Beeld: Bartiméus

Navigatie voor mensen met een visuele beperking

Horen en voelen welke kant je op moet
Spel & Beweging

Meer blogs over