Overslaan en naar de inhoud gaan

Brainstorm en verzamel kennis

Oudere vrouw kijkt op een groot beeldscherm.

Foto: Hollandse Hoogte

Ga op verkenning! Welke lessen hebben anderen over zorgtechnologie geleerd? Wat doen soortgelijke organisaties? Wat gebeurt in de regio?

Als je zorgtechnologie wilt implementeren (en draagvlak hebt, zie de vorige stap), is het goed om ideeën op te doen en kennis te verzamelen. Je hoeft echt niet het wiel opnieuw uit te vinden, want vele zorgorganisaties zijn je voorgegaan. Maak gebruik van de ervaringen van anderen. Ga op verkenning. Welke informatie bestaat er al over het implementeren van zorgtechnologie en hoe kun je je kennis erover vergroten?

Je kunt hulp inschakelen voor het implementeren. Er zijn o.a. kennisbanken, handleidingen, toolkits, adviseurs en implementatiecoaches. Je kunt uitzoeken wat er gebeurt in de regio en welke ontwikkelingen er in de markt zijn. Kijk in dit stadium ook of er mogelijkheden zijn om samen te werken. Samen sta je sterker en kom je verder dan alleen. Je kunt denken aan een samenwerking met een andere zorgorganisatie of bijvoorbeeld met een leverancier. Ga praten met andere partijen en verken de mogelijkheden die er zijn.

Hulp en tips

Uit de praktijk

Gerelateerde blogs

Vrouw gebruikt thuis medicijnen app
  • Implementatie bij zorginstelling

Duurzaam innoveren in de zorg met propositie marketeers

Propositie marketeer Lowie te Dorsthorst zoekt (technologische) oplossingen voor knelpunten op de werkvloer. Om het succes van deze innovaties te...

Lees meer
uitleg in de Infotruck van de TZA
  • Uitproberen zorginnovaties

Zorgtechnologie proberen bij de Technologie & Zorg Academie

Bij de Technologie & Zorg Academie (TZA) kun je oefenen, testen en leren werken met zorgtechnologie. Wil je weten welke technologieën er zijn...

Lees meer