Overslaan en naar de inhoud gaan

Kiezen van de zorgtechnologie

Zorgverlener helpt een oudere cliënt met een Wolk heupairbag.

Foto: Hollandse Hoogte

Welke zorgtechnologie past het beste bij jullie behoefte? Wat zijn de eisen en wensen van de cliënten/patiënten, medewerkers en management?

Omdat je nu weet wat je doelgroep wil en nodig heeft, kun je kijken welke zorgtechnologie daar het beste bij aansluit. Dit kan dus iets anders zijn dan waar je in eerste instantie aan dacht. Betrek hen bij het kiezen: zij hebben kennis van de dagelijkse zorgpraktijk en de processen. Zet samen alle technische en functionele eisen van de innovatie op een rij: waar moet het in elk geval aan voldoen? Denk bijvoorbeeld aan de aansluiting bij bestaande processen of hoe je die processen kunt aanpassen. Zet ook de wensen op een rij.

Ga dan zo breed mogelijk zoeken naar verschillende zorgtechnologieën. Sluit in beginsel niets uit. Voor een behoefte zoals “dagstructuur bieden” zijn er bijvoorbeeld heel verschillende zorginnovaties. Laat je informeren. Overleg met je doelgroep. Raadpleeg collega's en andere zorgaanbieders over hun ervaringen. Kijk welke technologie past bij je eisen en wensen. 

Hulp en tips

Overzichten van zorginnovaties

Uit de praktijk

Gerelateerde blogs

  • Implementatie bij zorginstelling

Een zorgingenieur slaat de brug tussen de zorg en de techniek

Zorgtechnologie is een steeds vanzelfsprekender onderdeel van het zorgproces. Maar de ontwikkelingen gaan razendsnel. Dan is het fijn als iemand alle...

Lees meer
  • Implementatie bij zorginstelling

Duurzaam innoveren in de zorg met propositie marketeers

Propositie marketeer Lowie te Dorsthorst zoekt (technologische) oplossingen voor knelpunten op de werkvloer. Om het succes van deze innovaties te...

Lees meer